Vágólapra másolva!
Megszakadt a Renault pontgyűjtési szériája a Hungaroringen. Vitalij Petrovnak lett volna esélye bekerülni az első tízbe, de rosszul választotta meg a gumistratégiát. Nick Heidfeld autója pedig egy hosszúra nyúlt kerékcsere után kigyulladt.

Nem igazán tudott alkalmazkodni a Renault a Hungaroringen meglehetősen szokatlan időjárási körülményekhez. Vitalij Petrov a 12. helyen fejezte be a versenyt, Nick Heidfeld autója pedig kigyulladt, a németnek így sorozatban már másodszor kellett feladnia. A Renault már csak azért is csalódott volt, mert ezzel véget ért az eddig megbízható pontgyűjtési szériája.

Nick Heidfeld Renault-jába egy héttel ezelőtt a Nürburgringen Sébastien Buemi Toro Rossója ment bele, a Hungaroringen pedig az autó túlmelegedés miatt lángra kapott. A német második kerékcseréje elhúzódott az egyik kerékcsavar miatt, a felgyülemlő hő miatt pedig tűz keletkezett. A német azt remélte, hogy ha felgyorsul az autó, a tűz kialszik majd, de erre már nem volt idő. Heidfeld épp hogy ki tudott ugrani a bokszutca kijáratánál leparkolt autójából. Ahogy a pályamunkások elkezdték oltani az autót, a bal oldaldoboz felrobbant, és alkatrészek szóródtak a pályára. Az egyik, tüzet oltó ember lába enyhén meg is sérült.

Heidfeld sokkal jobban megijedt, mint az idén Barcelonában, ahol a szabadedzésen kapott lángra az autója.

"Sokkal félelmetesebb volt" - nyilatkozta Heidfeld az Autosportnak. "Barcelonában balra néztem, láttam egy kis tüzet, és volt időm megállni. Most előre néztem, aztán láttam a tüzet, és éreztem a forróságot. Igazán éreztem a hőmérsékletet. Kicsit félelmetes volt" - tette hozzá.

Az incidens látványos volt, de a csapat tájékoztatása szerint az autó karosszériájának csak egy kis része kapott lángra az autó bal oldalán. A baleset okát még vizsgálják, mert a kiállás azért nem volt kivételesen hosszú.

Petrov versenye viszont a gumiválasztáson úszott el. Több más versenyzőhöz hasonlóan rossz ütemben tette fel az intermediate gumikat, amelyek rövidebb ideig bírták, ezért újabb bokszkiállást kellett beiktatniuk. Ezzel búcsút is inthetett a pontoknak. A 10. helyről rajtoló Petrov a 12. helyen végzett.

Eric Boullier csapatfőnök, aki Mogyoródon megerősítette, hogy az év további részében is számít Heidfeldre, azt ígérte, hogy az egy hónapos nyári szünet után jobb teljesítménnyel tér vissza a csapat.

Forrás: AFP