Vágólapra másolva!
Button idei második futamgyőzelmét szerezte meg a Hungaroringen, a sokáig vezető, hatszor a bokszban járó Hamilton végül a negyedik lett.

Button kiemelte, hogy a győzelmében fontos szerepet játszott, hogy a csapata mindig a jó stratégiai döntéseket hozta meg.

"Valamilyen okból szeretem az ilyen időjárási körülményeket, ne kérdezzék, hogy miért, de ez ma is működött. Jókor hívott be a csapat az elsődleges gumikeverékekért. Mindent egybevetve ez egy fantasztikus hétvége volt."

"A nyaralásunk minden napján már Spára fogunk gondolni."

Button elárulta, hogy élvezte a csatát csapattársával, Lewis Hamiltonnal, és azt is, hogy a győzelmében fontos szerepet játszott, hogy óvta a gumijait, és az etapok végén sem kellett nagyon visszavennie a tempóból."

"Úgy éreztem, képes vagyok vigyázni a gumikra az első etapomban. Szinte semmi tapadás nem volt, olyan volt, mintha száraz pályás gumikkal mennék esőben. Úgy félidőnél a legtöbben elkezdtek küszködni, de én képes voltam tovább nyomni, az autót nagyon jónak éreztem."

"Tudtam, hogy csak idő kérdése, hogy a száraz körülmények között átugorjam Lewist, mert az etapok végén ő már küszködött. Mindig öröm Lewisszal harcolni."

"Mindketten a határon autóztunk, a különbség hol nőtt, hol csökkent, a forgalomtól függően. Remek móka volt, kár, hogy végül nem tudtunk mindketten felállni a dobogóra" - tette hozzá a futamgyőztes.

Fotó: Farkas Péter [origo]

Lewis Hamilton sokáig vezetett, de aztán egy megpördülés után megbüntették, és egy felesleges bokszkiállása is volt, ezért végül csak a negyedik helyen futott be. Elárulta, hogy kommunikációs problémák is hátráltatták a versenyen, ugyanis ő hallotta a mérnökét, de a bokszban nem hallották, hogy ő mit mond.

"Hallottam, hogy azt mondják, hogy esni fog, és már csöpögött, tehát intermediate gumikra váltottunk. Talán nem volt a legjobb döntés, de ilyen a motorsport."

A hibás döntés mellett a büntetés is hátravetette, amit azért kapott, mert veszélyesen fordult vissza irányba a megpördülés után.

"Nagy hibát követtem el" - vallotta be. "A bal első kerekem elég kopott volt, ezért kicsit szélesen fordultam be a sikánba, és megpördültem, ami nagyon, nagyon ritkán fordul elő."

"Őszintén bocsánatot kell kérnem Paul di Restától. Nem láttam őt, fogalmam sem volt róla."

"Nem tudom mi történt, de büntetést kaptam valamiért, ami várható volt."

"Nagy gratuláció Jensonnak. Keményen szorongatott, megérdemelte a győzelmet. Sajnálom, hogy nem tudtunk kettős győzelmet aratni, de legalább az egyikünk győzni tudott."

"Persze jó lett volna egy kettős győzelem. Úgy érzem, kicsit lelomboztam a csapatot. De visszatérek a következő versenyen!"

"Egy hét eltéréssel két versenyt nyertünk meg, így jó elmenni nyári szabadságra."

Martin Whitmarsh csapatfőnök is elragadtatással beszélt Buttonról a futam után.

"A kimért, de harcos vezetési stílusa, hogy milyen gördülékenyen és okosan vezet a pályán, tényleg megérdemelte a győzelmet.

Lewis hatszor volt a bokszban, büntetést kapott Paul di Resta fűre terelése miatt. Csalódott lesz, mert szívesen állt volna a dobogó legfelső fokán Jenson mellett, de jól elfogadta a büntetését. Nyugodt maradt, és még megelőzött egy pár autót. Ez volt a McLaren 10. győzelme a Hungaroringen, ami rekord" - tette hozzá Whitmarsh.