Vágólapra másolva!
Egy hacker szombat éjjel feltörte Jenson Button honlapját, amelyre egy álhírt tett fel. E szerint a brit világbajnok "súlyos balesetet" szenvedett Magyarországon, és "válságos állapotban" szállították korházba.

A BBC beszámolója szerint a Button állítólagos balesetéről szóló álhír szombat éjjel került ki a Forma-1-es pilóta honlapjára, ahonnan nem sokkal később le is szedték. A brit világbajnok vasárnap reggel a Twitteren nyugtatta meg a rajongóit: "Jó reggelt mindenkinek, azt hiszem mostanra már mindenki számára világossá válhatott, hogy valaki feltörte a honlapomat, a hír természetesen nem igaz, minden rendben van velem, és éppen úton vagyok a 200. nagydíjamra."

Vasárnap a McLaren szóvivője hivatalosan is megerősítette, hogy a versenyző balesetéről szóló hír "teljesen valótlan, és nagyon ízléstelen átverésről van szó". A szóvivő szerint Button honlapját azonnal levették az internetről, és felülvizsgálják a biztonsági beállításait. "Jenson az ágyában aludt, amikor tudatták velünk, hogy valaki feltörte a honlapját, és elhelyezte ott ezeket a valótlan állításokat" - mondta a szóvivő.

A pilóta honlapján jelenleg az álhír cáfolata olvasható, és "mindenkitől elnézést kérnek, hogy ilyen előfordulhatott".