Vágólapra másolva!
A szezon végén túl sűrűn követik egymást a versenyek, ami logisztikai problémákat okozhat.

A Forma-1-es csapatok úgy vélik, a véglegesítés előtt alaposan át kellene gondolni a Bernie Ecclestone által javasolt 2012-es versenynaptárat. Az alakulatok szerint főleg a tervezet második felével vannak problémák: a szezon végén 10 hét alatt 7 verseny lenne, mivel három alkalommal egymás utáni hétvégéken rendeznének futamokat (Japán/Korea, Abu-Dzabi/Bahrein, Egyesült Államok/Brazília).

Egy ilyen feszített menetrend egyrészt hatalmas megterhelést jelentene az alakulatok számára, másrészt logisztikai nehézségeket okozhat. "Azt szeretnénk, hogy gondolják át még egyszer a tervezetet. Jó lenne, ha (a versenynaptár) kíméletesebb lenne a csapatok dolgozóival, illetve a logisztika átszervezésével olcsóbbá tenné a szállítást" - mondta az istállók nevében Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke az Autosportnak. A francia szakember azt nem árulta el, hogy milyen változtatásokat kértek.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke is szűkszavúan nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: "A versenynaptár megterhelőnek tűnik, de úgy tudom, hogy még változni fog. Szóval amíg nem készül el a végleges változat, addig felesleges panaszkodni az ideiglenes miatt."