Vágólapra másolva!
Jenson Buttonnak legalább olyan jól áll az öltöny, mint az overall. Erről péntek este csaknem ötszáz meghívott is megbizonyosodhatott a Hugo Boss jubileumi partiján, ahol a 2009-es világbajnok volt a díszvendég.

Vannak kereskedelmi egységek, amelyek kuponokkal, kedvezményekkel, esetleg ingyen sörrel hálálják meg törzsvásárlóik hűségét. Budapesti üzletének hetedik születésnapjára a Hugo Boss Jenson Buttonnal, egy kiállított McLarennel és nagy mennyiségű alkohollal lepte meg legkedvesebb vásárlóit. A helyszín stílusosan a Kempinski Hotel mögötti Fashion Street elkerített szakasza volt, és a jelenlévők gyors feltérképezése után nyilvánvalóvá vált, hogy a szerepelés a vendéglistán legalább olyan fontos, mint a találkozás Jenson Buttonnal.

A budapesti üzlet születésnapja mellett ünneplésre adott okot a McLaren és a Hugo Boss idén harmincéves együttműködése is, és a McLaren legújabb fegyvere a rajongók interaktivitásának a fokozására: a versenyzői overall tervezése. A Forma-1-et rendszeresen követők már megszokhatták, hogy Jenson Button és Lewis Hamilton a futamhétvégék szombatján kicsit próbababává változik, és a decens McLaren-motívumokon kívül egyéb mintázatot is visel az overallján. Péntek este azért is gyűlt egybe a VIP közönség, hogy ennek a pályázatnak a magyar nyertesét, Kalmár Istvánt köszöntse, és elsőként tekintse meg a győztes alkotást.

Fotó: Mudra László [origo]
(Kattintson a képre a galériához!)

A percekre lebontott forgatókönyv végrehajtását Szujó Zoltánra és Harsányi Leventére bízták, a győztes overall viselését pedig Ebergényi Réka modellre, aki szemmel láthatóan nem a versenyzők méreteivel rendelkezik, így kicsit idegenül hatott rajta a tűzálló kezeslábas. Az est fénypontját felvezető csevegés feszültségét aztán hirtelen megdobta, hogy a rendezvény átcsapott valóságshow-ba, és egy kivetítőn élőben kapcsolták az Andrássy utat, ahol Jenson Button éppen úton volt. Majd kapcsolták a hotel bejáratát, ahová Jenson Button éppen megérkezett, sőt élőben követhettük a hatalmas kivetítőn azt is, ahogyan Jenson Button átment a forgóajtón. A szervezők ezután egy szusszanásnyi időt hagytak neki, ezalatt a vendégek egy rövid bejátszás segítségével gyorstalpalót kaptak a díszvendég eddigi karrierjéből, a 2009-es világbajnoki cím mellett különös tekintettel a modellkedés terén elért kimagasló eredményeire.

Ezek után nem is várhattunk kevesebbet, mint hogy a díszvendég a Carmina Burana ütemeire vonuljon színpadra. Ahol aztán az elnyűhetetlen Pozsgay József tolmácsolásában mesélt arról, hogy általában a póló-farmer kombináció híve, és öltönyben ritkán mutatkozik, hogy a nyári szünetben egy forró helyen (tudomásunk szerint Hawaiin) piheni ki a szezon eddigi futamainak fáradalmait a barátnőjével, a modell Jessica Micsibatával, akivel a lazítás mellett "egy kis testmozgásra" is találnak majd időt. Mindenki megnyugtatására közölte, hogy még soha sem jutott eszébe ruhát tervezni, és az anekdotákat kedvelőknek elmesélte: még sohasem félt annyira, mint a vezetési rutinnal nem igazán rendelkező barátnője mellett egy Miniben.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=lJZ1UivNaxcZ9O7E

Egy kollégával megbeszéltük, hogy Button harmincon túl, több mint egy évtizednyi embert próbáló Forma-1-es kaland után is ugyanolyan lelkes, laza, energikus és fiatalos, mint 2000-ben, amikor alig húszévesen először ült be egy Williamsbe. Persze elképzelhető, mindez annak tudható be, hogy levágatta a haját, amit már a Twitteren is megénekeltek. Az események onnan kezdtek kissé bizarr fordulatot venni, hogy behozták az ünnepi tortát, amely egy fekvő Buttont mintázott teljes menetfelszerelésben. A Hugo Boss és a torta modellje egy pillanatig elgondolkodott, hol is kezdje el felvágni saját magát, de aztán - mint karrierje során oly sokszor már - ezt a kényes helyzetet is megoldotta, és az első szeletet az ujjából kanyarította ki. Később munkaköri kötelességként megkóstoltuk a tortát, és megállapítottuk, hogy inkább a formájával, mint az ízével hívta fel magára a figyelmet.

Fotó: Mudra László [origo]

A győztes tervező, Kalmár István később beavatott a ruhatervezési folyamatba, és elmesélte, hogy a Rubik-kocka, a piros pötty és a magyar zászló is szerepelt a lehetséges motívumok között, amíg aztán eljutott a kalocsai virágmintáig. Az [origo] F1Hírek-nek elmondta, amikor a csapattól megkapta a visszajelzést, hogy az ő tervezése lett a befutó a több mint 230 pályamunka közül, először spamnek hitte az e-mailt. Az egész egy jó poénnak tűnt, tíz perc kellett hozzá, hogy a számítógépen megtervezze az öltözetet, a következmények viszont egy életre szólnak - mondta, és a kezében szorongatta a Button aláírásával ellátott McLaren modellt. Az egyébként angol- és magyar, mint idegen nyelv tanárnak készülő Kalmár István az újságíráson keresztül is kapcsolódik a Forma-1-hez és Buttonhoz, akinek a 2006-os mogyoródi győzelmét egy cikkben dolgozta fel.

Az aprólékos forgatókönyv néhány pillanatra kisiklott, amiz éppen elég volt arra, hogy a boltba tervezett meghitt találkozó Button és a legeslegfontosabb vendégek, illetve a sajtó néhány kiválasztott képviselője között tömeges tolongássá fajuljon, miután az üzletbe olyanok is bejutottak, akiket a karszalagjuk nem jogosított volna fel erre. Persze lehet, hogy őket csak a leárazás vonzotta, de az tény, hogy pillanatok alatt kialakult az autogramvadászó flashmob a vállfákon lógó öltönyök és kosztümök között.

Fotó: Mudra László [origo]

Button távozásával valamelyest helyreállt a nyugalom, a pincérek is körbevihették a pezsgőspoharakat az üzletben, és mi is feltehettük az érkezésünk óta érlelődő kérdést: miért jönnek el az emberek egy ilyen partira. Kiderült például, hogy bármennyire is pr-eseménynek tűnt, voltak, akik azért fogadták el a meghívást, hogy a barátaikkal találkozzanak. Szulák Andrea énekes azt mondta, ez az a parti, ahová hét éve mindig eljön, mert itt mindig találkozik a rég nem látott ismerősökkel. Egy mogyoródi kirándulásra nem lehet ugyan rávenni, de a vasárnapi futamot biztosan végignézi.

Nem biztos, hogy a nézők között találjuk majd Lakatos Márk stylistot, de a Hugo Boss partijáról nem hiányozhatott, mert minden olyan rendezvényre szívesen elmegy, ahol szép, fontos és érdekes emberek jelennek meg. Számára nagyszerű helyszín volt ez a terepmunkához, mert a szakmai kihívásnak tekinti, hogy a legkülönbözőbb közegekben ragadja meg a kor hangulatát. Az overallról egyből az jutott eszébe, hogy divat a magyar, és kifejezetten üdvözölte az "egymástól távol eső területek fúzióját", ez esetben a versenyruháét és a népművészeti motívumét. A távlatokat felvillantva elmondta, hogy sokkal több furcsa helyen jelentetne meg oda nem illő motívumokat, az egyik furcsa helyként említve a képviselők öltönyét, amelyen szerinte jól mutatna néhány folklórelem.

A stylist saját bevallása szerint az autóknak legfeljebb a színét jegyzi meg, Jenson Buttonról viszont elmondta, látszik, hogy a Hugo Boss jó munkát végez, és egyébként is könnyű öltöztetni a világbajnokot, mert minden jól áll rajta, talán még csikós nadrágban és szűrben is jól nézne ki.