Vágólapra másolva!
A világbajnok csapat tavaly mindenkinél jobb volt a Hungaroringen, idén viszont mintha szenvednének.

Eddig nem a várakozásoknak megfelelően alakul a Magyar Nagydíj a Red Bull számára. A pontversenyben fölényesen vezető alakulat pilótái a szokottnál halványabb teljesítményt nyújtottak a pénteki szabadedzéseken: Sebastian Vettel az első menetben még a 2. helyen zárt, a második tréningen viszont csak az 5. időt autózta, s több mint fél másodperccel elmaradt az élen végző Lewis Hamiltontól.

"Érdekes módon ma nem feküdt úgy az autó és a pálya, ahogy tavaly" - mondta Vettel, aki több vetélytársához hasonlóan a gumik kiemelt szerepére is felhívta a figyelmet: "Nem hiszem, hogy a KERS és az állítható hátsó szárny sokat nyom majd a latban, egyértelmű, hogy az új gumik játszhatják majd a főszerepet a versenyen. A legnehezebb feladat az lesz, hogy egyszerre kell óvnunk az abroncsokat, ugyanakkor a lehető legtöbbet kihoznunk belőlük az etapok során anélkül, hogy túl hamar tönkremennének. Nem lesz egyszerű."

Forrás: AFP

Mark Webber szintén nehéz napot zárt, miután az első edzésen a szalagkorlátnak vágta az autóját, a másodikon pedig csapattársához hasonlóan fél másodpercet kapott Hamiltontól. "Ma reggel elkövettem egy hibát, amikor rámentem a vizes rázókőre, és megpördültem. Sajnos az autóm orra a falnak csapódott, viszont nagy szerencse, hogy csak az orrkúp és az első szárny sérült, könnyedén megjavíthattuk a gépet a második edzésre. Délután nagyon sok időt tölthettem a pályán, rengeteg értékes információval gazdagodtunk, ami után egyértelműen kijelenthető, hogy megint a gumikkal lehet majd a legtöbbet trükközni" - nyilatkozta Webber.

A Red Bull mindkét versenyzője kiemelte, hogy nehéz dolguk lesz a Ferrarival és a McLarennel, mivel mind a két istálló nagyon erősnek tűnik a Hungaroringen. "Azt hiszem, fel kötnünk a gatyánkat, ha az élen szeretnénk végezni!" - mondta Vettel.