Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint nyugodtan fognak aludni ma, mert azzal a tudattal fekszenek le, hogy mindkét szabadedzést megnyerték.

"Jó látni Lewist a tabellák élén, és mindkét versenyző nagyon versenyképesnek tűnt a hosszú etapokon is" - nyilatkozta a boldog csapatfőnök.

"Nagyot javul a pálya péntek reggelről szombat reggelre, ez már péntek délután is látszott."

"Jobb érzés úgy visszamenni a hotelbe, hogy a táblázatok tetején vagyunk, mintha csak valahol a középmezőnyben lennénk. Eddig minden jó" - tette hozzá Whitmarsh.

Hamilton természetesen még vidámabban nyilatkozott a két szabadedzés után, úgy tűnik, a németországi formája megmaradt. Véleménye szerint a mostani sebessége azoknak az új alkatrészeknek is köszönhető, amelyeket erre a versenyre szereltek fel az autójára.

"Sokkal simább péntekünk volt, mint a Nürburgringen. Az autó egészen versenyképesnek tűnik, figyelembe véve, hogy milyen beállításokat és üzemanyagszintet használtunk. Ugyanakkor nem szabad a pénteki eredményeknek túl nagy jelentőséget tulajdonítani: a pálya és a hőmérséklet is változhat holnapra" - nyilatkozta 2008 világbajnoka.

Button az első szabadedzésen az ötödik, a másodikon pedig a harmadik helyen végzett, elmondása szerint semmilyen problémája nem volt a nap folyamán.

"Problémamentes péntekünk volt, sikerült sok kört teljesítenünk és rengeteget dolgoztunk a beállításokon, szóval jól alakult a napunk."

"Az első és az utolsó szektorban erősek vagyunk, az elsőben én, az utolsóban Lewis volt a leggyorsabb (és a középsőben is - a szerk). Ha ezeket a részeredményeket sikerül összerakni, nagyon jók leszünk. Élvezem a vezetést a Hungaroringen, azt hiszem, néhány további finomítással versenyképesek lehetünk" - tette hozzá Button.