Vágólapra másolva!
Sebastien Buemi szerint nem ő, inkább Nick Heidfeld tehető felelőssé a Nürburgringen történt ütközésükért.

Sebastien Buemi úgy véli, túl szigorú büntetést kapott azért, mert a múlt hétvégi Német Nagydíjon kilökte Nick Heidfeldet. A Toro Rosso versenyzőjét a Magyar Nagydíjra vonatkozó 5 rajthelyes hátrasorolással sújtották a Nürburgringen történt balesetért. Buemi a sikán előtti féktávon ütközött össze az őt kívülről támadó Heidfelddel, aki ennek következtében kiesett a versenyből.

Buemi úgy véli, hogy a sportfelügyelők tévesen ítélték meg az esetet, mivel az ütközést szemből rögzítő kamera képéből úgy tűnhetett, hogy a két autó már a fékezés megkezdése (és a Toro Rosso jobbra húzódása) előtt egymás mellett haladt. "Más megvilágításba helyezi a történteket, ha megnézzük az oldalról és hátulról készült felvételeket. Biztos vagyok benne, hogy (Heidfeld) a fékezés előtt még mögöttem haladt. Én az ideális ívet követtem, ő dugta be az orrát a fennmaradó helyre a féktávon. Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ilyesmit tesz, mivel nagyon kevés esélye volt arra, hogy ütközés nélkül megelőzzön."

A sportfelügyelők szerint Heidfeld már a fékezés előtt bebújt mellé, ezért döntöttek a büntetés mellett. "Amikor láttam a szemből készült felvételt, azonnal tudtam, hogy nehéz dolgunk lesz, mert az alapján nem lehet megállapítani, hol van (Heidfeld) hozzám képest. De nem voltunk egymás mellett. A sportfelügyelők csak az első és az oldalsó kamera felvételei alapján döntöttek, azokon pedig alig látszik valami."

A svájci pilóta verziójának ellentmond, hogy a sportfelügyelők nem csak a tv-közvetítés alapján hozzák meg döntéseiket, hanem figyelembe veszik a fedélzeti kamerák és a versenypálya zárt láncú kamerarendszere által rögzített felvételeket, valamint a pálya adott szakaszán dolgozó sportbírók jelentéseit is. Természetesen a szenvedő fél, azaz Heidfeld is úgy véli, a balesetért kizárólag Buemi volt a felelős: "Már mellette voltam, amikor elkezdett jobbra húzódni, nem volt hova mennem, letolt a fűre. Ez a baleset elkerülhetetlen volt, és ez az ő hibája."