Vágólapra másolva!
Nagy szerepet játszott Lewis Hamilton németországi győzelmében, hogy a McLaren felmentést adott versenyzőjének a promóciós kötelezettségek alól.

Sok kollégájához hasonlóan Lewis Hamilton sem rajong azért, hogy a versenyhétvégék során különböző szponzorrendezvényeken kell megjelennie. A 2008-as világbajnok meggyőződése, hogy csak azért lett negyedik hazai versenyén, Silverstone-ban, mert a sok promóciós kötelezettség teljesen elszívta energiáit.

A McLaren ugrott Hamilton nyilatkozatára, a Német Nagydíj előtt felmentést kapott minden plusz teher alól. A csapat még egy tervezett indiai kirándulást is lemondott, hogy pilótája jól hangolódhasson rá a versenyre. Hamilton szerint ez is kellett ahhoz, hogy első lehessen a Nürburgringen.

"Rengeteg energiám volt" - nyilatkozta Hamilton a Guardiannek. "A sikerhez sok energia és mentális erő kell, jutnia kell elég időnek az edzésre is. A Német Nagydíj előtt kétszer edzettem, jókat ettem és pozitív voltam egész héten. Sehol nem volt ott a média, nem akart valaki állandóan lefényképezni, tökéletesen tudtam koncentrálni. Tiszta fejjel, jó közérzettel érkeztem a Nürburgringre, ahol még az autó is velem volt."

Forrás: AFP

"Ha az autó Magyarországon is úgy viselkedik, mint múlt héten, ismét ott lehetünk az élen. Nyertem már a Hungaroringen, képes vagyok rá újra, minden attól függ, milyenek lesznek a körülmények."