Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke túlzásnak tartja azt a feltételezést, hogy Sebastian Vettel nem bírja a rá nehezedő nyomást, szerinte a német hibái nem ennek tudhatók be.

A Német Nagydíjon az idény során először fordult elő Sebastian Vettellel, hogy az időmérő edzésen lecsúszott a rajtrács első két helyéről, és hat győzelem, valamint három második hely után ezúttal a dobogóra sem tudott felállni.

Miután Vettel Kanadában úgy vesztette el a győzelmet, hogy Jenson Button által üldözve az utolsó körben hibázott, és a Nürburgringen is megpördült egyszer, egyesek szerint a német versenyző nem bírja a rá nehezedő nyomást. A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint azonban nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani a német hibáinak.

"Lehet, hogy sokan úgy tartják, hogy a nyomás miatt hibázik, de szerintem nem erről van szó. Egyszerűen elkövetett pár hibát" - nyilatkozta Whitmarsh a BBC-nek.

Forrás: AFP

A csapatfőnök tisztában van vele, hogy nem Vettel hibáiban kell bízniuk, ha futamokat akarnak nyerni. "Nagyon jó munkát végzett ebben a szezonban, tehát nem hiszem, hogy ez gyakran megtörténne. Nekünk a saját feladatunkra kell koncentrálnunk, javítanunk kell a teljesítményünkön és a megbízhatóságunkon" - mondta.

Vettel továbbra is magabiztosan, 77 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot csapattársa, Mark Webber előtt, a tabella harmadik helyén álló Lewis Hamilton lemaradása 82 pont.