Vágólapra másolva!
Jövőre is Kamui Kobayashi és Sergio Pérez lesz a Sauber két versenyzője, a tartalékpilóta pedig Esteban Gutiérrez marad.

A Sauber csütörtökön bejelentette, hogy változatlan felállással vágnak neki a 2012-es szezonnak, így jövőre is Kamui Kobajasi és Sergio Pérez lesz a svájci csapat két versenyzője. A csapatfőnök, Peter Sauber mindkét pilóta teljesítményét méltatta, állítása szerint az istálló döntése "egyértelmű" volt.

A bajnokságban a 11. helyen álló Kobajasi jelenlegi szerződése a szezon végén lejár, a csapatnak azonban 2012-re is opciója volt a japán versenyzőre. "Semmi kétség nem volt afelől, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget" - nyilatkozta Sauber az opcióról. "Ez még csak a második teljes szezonja a Forma-1-ben, de máris magára vállalja azokat a felelősségeket, melyek általában a tapasztaltabb versenyzők feladatkörébe tartoznak."

Az újonc Pérez, aki már a szezon kezdete előtt többéves szerződést kötött a svájciakkal, meghálálta a belé vetett bizalmat. A 21 éves mexikói többször is csapattársa előtt végzett, és eddig 8 pontot sikerült szereznie.

"Sergio teljesítménye jobb annál, mint amit egy újonctól elvárhatunk. Az első versenytől kezdve bizonyítja, hogy nem csak gyorsan, de egyenletesen is tud vezetni. A monacói balesete után pedig azt is megmutatta, hogy a nehéz helyzeteket is tudja kezelni" - mondta a csapatfőnök, aki elismerte, hogy egy újoncot több évre szerződtetni "kockázatos döntés volt, de kifizetődött."

A Sauber továbbá azt is bejelentette, hogy jövőre is a GP2-ben szereplő, szintén mexikói Esteban Gutiérrez lesz a csapat harmadik versenyzője.

Forrás: Sauber