Vágólapra másolva!
A pénteki első szabadedzésen szerepet kapó Bruno Senna nem akar csodát tenni a Hungaroringen, de 2012-ben már versenyezni akar. Nick Heidfeld nem aggódik a jövője miatt.

A Renault múlt héten bejelentette, hogy a Magyar Nagydíj első szabadedzésén a tartalékversenyző, Bruno Senna vezeti majd Nick Heidfeld autóját. A Renault idén először fogja a pénteki gyakorláson bevetni Sennát, és mivel az utóbbi időben számos találgatás látott napvilágot a német jövőjével kapcsolatban, egyesek szerint ez a döntés is a német esélyeit rontja.

Heidfeld ennek ellenére nem félti versenyzőülését, szerinte elég jó teljesítményt nyújt ahhoz, hogy akár 2012-ben is a csapatnál folytathassa. "Elégedett vagyok a csapatban elfoglalt helyemmel, szerintem jól kijövünk egymással" - nyilatkozta az Autosportnak. "Bruno esélyt kap arra, hogy vezesse az autót a Hungaroringen, és úgy tudom, Eric (Boullier) azt mondta, hogy (Romain) Grosjean is jól szerepel a GP2-ben, de ez nem azt jelenti, hogy át fogja venni a helyemet."

Forrás: Lotus Renault
Forrás: Lotus Renault

Senna, aki fél éve nem vezetett F1-es autót, elsősorban arra koncentrál majd, hogy az autóba visszaszokva hasznos munkát végezzen pénteken. "Az a célom, hogy újra megszokjam az autót, nem lenne értelme hősködni" - nyilatkozta. "Természetesen nyomás alatt kell majd vezetnem, hiszen szeretnék jól teljesíteni, de semmi haszna nem lenne annak, ha csodát próbálnék tenni."

A brazil, aki tavaly a Hispania csapatánál versenyzett a Forma-1-ben, jövőre ismét versenyzőülésre pályázik, azonban hangsúlyozta, a csapatban elfoglalt helye a pénteki szabadedzés után sem változik majd.

"Még csak tartalékversenyző vagyok, az a dolgom, hogy beugorjak az autóba, ha valamelyik állandó pilóta nem tudja ezt megtenni. Hogy ez változik-e a jövőben, az nem rajtam múlik" - magyarázta.