Vágólapra másolva!
Az idén is ellenőrzést végeznek a Hungaroringen és környékén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei. Tavaly a pálya közvetlen környezetében jók voltak a tapasztalatok, a környező településeken azonban több jogsértéssel találkoztak.

A NAV szakemberei különösen a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, a pénztárgépeket, a forgalmazott árucikkek eredetét, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki termékek adózott voltát, a kereskedők bejelentési kötelezettségét, illetve a környezetvédelmi termékdíj megfizetését vizsgálják.

Az elmúlt évről elmondható, hogy a kereskedők számítottak az adóhatóság fokozott jelenlétére, felkészültek az ellenőrzésekre, így az ilyenkor kért dokumentumokat a revizorok rendelkezésére tudták bocsátani. A próbavásárlások során az ellenőrök a pálya közvetlen környezetében a nyugtaadási fegyelmet kifejezetten jónak ítélték. Hasonló tapasztalatokat hoztak a foglalkoztatottak bejelentésére és az áruk eredetére irányuló vizsgálatok is. A környező településeken azonban sokkal több szabálytalansággal találkoztak az adóellenőrök és pénzügyőrök. Itt minden negyedik-ötödik kereskedő fennakadt a rostán.

Az ellenőrzések a mai napon kezdődtek és vasárnapig tartanak a Forma-1 Magyar Nagydíj területén és vonzáskörzetében.