Vágólapra másolva!
Jenson Button szerint a Red Bull, a McLaren és a Ferrari között a Magyar Nagydíjon is nagy csatában dőlhet el a győzelem sorsa, szerinte az idei szezon "nagyszerű időszak" a Forma-1 számára.

Miután az elmúlt négy futamon három különböző csapat négy versenyzője állhatott fel a dobogó legfelső fokára, Jenson Button szerint jelenleg nem egyértelmű az erősorrend a Forma-1-ben, és a hétvégi Magyar Nagydíjon is többesélyes versenyre számít.

Bár a szezon első felére a Red Bull dominanciája volt jellemző, és Sebastian Vettel továbbra is 77 ponttal vezeti a világbajnokságot csapattársa, Mark Webber előtt, a legutóbbi két futamon a Ferrari és a McLaren győzelmei bebizonyították, hogy mostantól velük is számolni kell.

"A legutóbbi négy futamon négy különböző versenyző szerezte meg a győzelmet, és remélhetőleg itt is remek versenyt látunk majd" - idézi a BBC Buttont, aki a júniusi Kanadai Nagydíjon aratott győzelmet.

"Ez egy nagyszerű időszak a Forma-1-ben, hiszen három csapat harcol a győzelemért" - mondta a pályafutása első győzelmét Magyarországon megszerző Button. "A legutóbbi futamon nagyszerű volt látni a három csapat küzdelmét, könnyen lehet, hogy a Hungaroringen is hasonló lesz a helyzet. Remélem, hatan is esélyesek leszünk a győzelemre."

Forrás: AFP