Vágólapra másolva!
A Lotus csapatfőnöke, Tony Fernandes szerint az olasz ismét jó teljesítményt fog nyújtani, mivel új fejlesztésű szervokormányt kapott az autója.

Jarno Trulli autójába a múlt heti Német Nagydíjon Karun Chandok ülhetett be versenyezni, de a Magyar Nagydíjon visszatér a veterán olasz pilóta.

Trulli teljesítménye az egész 2011-es szezonban elmaradt csapattársáétól, Heikki Kovalainenétől, az olasz versenyző állítólag a Lotus szervokormányával nem volt elégedett. Magyarországon azonban új fejlesztésű kormányművet kap a Lotus, amivel Tony Fernandes szerint már Trulli is elégedett lesz.

"Jarno visszatér a versenyzéshez, ez lesz az első lehetősége, hogy kipróbálja az új szervokormányunkat, amit az utóbbi pár hónapban fejlesztettünk ki és teszteltünk le" - nyilatkozta Fernandes. "Nem várunk csodákat ettől - nyilvánvaló, hogy ez csak egy kis alkatrész, de Jarnonak létfontosságú, a cél az volt vele, hogy megadja neki azt az érzést az autó irányából, amire szüksége van ahhoz, hogy a teljesítményét kibontakoztathassa, ahogy csak tudja. Jó lesz őt újra látni a paddockban, biztos vagyok benne, hogy olyan keményen fogja nyomni Heikki mellett, ahogy eddig még soha, egy olyan pályán, ami a legjobb versenyzőket követeli meg."

Trulli is várja már a visszatérését, szerinte a Hungaroring vonalvezetése és a meleg időjárás is fekszik az autójuknak.

"Idén sokkal nehezebb előrevetíteni, hogy mennyire leszünk versenyképesek bármelyik pályán, főleg azért, mert annyi új tényezőt kell számításba venni, hogy az összehasonlítások a korábbi szezonokkal nagyrészt feleslegesek" - nyilatkozta Trulli. "Azonban úgy gondolom, hogy azt várhatjuk, hogy minden rendben lesz, mert versenyképesek voltunk Monacóban, egy olyan pályán, ami nagyon hasonló a Hungaroringhez - viszonylag lassú a sebesség, nagy szükség van a jó kigyorsító-képességre, hogy kilőjünk a lassú kanyarokból, nem kell annyira az aerodinamikára támaszkodni" - tette hozzá a 37 éves versenyző.