Vágólapra másolva!
A brazil sosem fogja elfelejteni a 2009-es balesetét, és azt, hogy az életét a magyar orvosoknak és pályamunkásoknak köszönheti.

A brazil idén is azt tervezi, hogy személyesen látogatja majd meg a Honvéd Kórházban azt az orvosi gárdát, akik két éve kezelték súlyos koponyasérülését. Massa bukósisakját 2009-ben egy rugó találta el az időmérő alatt a 3-as és a 4-es kanyar közötti egyenesben.

A Ferrari pilótája szerint a felépülése olyan volt, mint egy győzelem, amit megoszthatott a pálya és a kórház dolgozóival.

"Világos, hogy azok után, ami két éve történt velem, Budapest és a magyar emberek fontos szerepet töltenek be a személyes történetemben" - nyilatkozta Massa a Ferrari hivatalos weboldalának.

"Újra azt tervezem, hogy meglátogatom azokat az embereket, akik átsegítettek azon a nehéz időszakon, a pályán, és a kórházban is."

Massa jó versenyre számít a magyar pályán, véleménye szerint a körülmények jobban illenek majd a Ferrarihoz, mint a hideg Nürburgringen.

"A jelenlegi formánkban optimisták lehetünk, hogy ismét egy eredményes hétvégénk lesz" - mondta a brazil.

"Újra a Pirelli lágy és szuperlágy gumijait fogjuk használni, amelyekről tudjuk, hogy a legjobban illenek az autónkhoz, és itt Magyarországon a meleg hőmérséklet is a mi oldalunkon lesz majd."

"A versenyek a Hungaroringen néha kiszámíthatóak, de idén biztos több lesz az előzés. Folytatjuk a harcot versenyről versenyre azzal a céllal, hogy annyi versenyt nyerjünk meg a brazíliai szezonzáróig, amennyit csak lehet. Úgy gondolom, a nézők jó show-t láthatnak majd."