Vágólapra másolva!
A vártnál gyengébb teljesítményt nyújtó Nick Heidfeld helye veszélybe kerülhet a Renault-nál, miután Eric Boullier csapatfőnök Romain Grosjean teljesítményét dicsérte.

A csapatfőnök, Eric Boullier elmúlt napokban közzétett nyilatkozatai alapján elképzelhető, hogy a Renault még a 2011-es idény vége előtt leváltja Nick Heidfeldet. A németet eredetileg arra az időszakra szerződtették, amíg a februárban ralibalesetet szenvedett Robert Kubica felépül sérüléseiből, azonban előfordulhat, hogy Heidfeldnek akkor is mennie kell, ha Kubica idén már nem térhet vissza.

Boullier a Német Nagydíj után - már nem először - bevallotta, hogy nem elégedett a 34 éves versenyző teljesítményével. Annak ellenére, hogy a bajnokságban a 8. helyen álló Heidfeld két ponttal megelőzi csapattársát, Vitalij Petrovot, az orosz rendszerint jobb tempóra képes. "Teljesítmény szempontjából inkább Vitalijban bízhatunk, Nick pedig az autó fejlesztésében jobb " - nyilatkozta Boullier a sports.fr-nek, majd elismerte, csalódott Heidfeld szereplésében. "Azt vártuk, hogy vezető szerepe lesz a csapatban, de nem így történt. "

Heidfeld elsősorban Romain Grosjean miatt érezheti veszélyben versenyzőülését, a fiatal francia ugyanis a jelek szerint meggyőzte Boulliert arról, hogy helye van a Forma-1-ben. Grosjean 2009-ben már bemutatkozott a Renaultnál - akkor Nelson Piquet-t váltotta - , azonban hét futam alatt, Fernando Alonso csapattársaként nem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

Forrás: AFP

Grosjean jelenleg a Renault teszpilótája, és a Forma-1 előszobájának tartott GP2-es bajnokságban vesz részt, ahol 18 pontos előnnyel vezeti a pontversenyt. Boullier szerint a versenyző megérdemelne egy második lehetőséget a Renault-nál.

"Természetesen figyelem őt" - mondta az Autosportnak. "Nagyon jól szerepel a GP2-ben, mindenki láthatja, hogy elég erős és érett ahhoz, hogy a Forma-1-ben vezessen. Úgy gondolom, megvan a lehetősége arra, hogy élversenyző legyen. Most sokkal érettebb, mint két évvel ezelőtt."

A híresztelések szerint Grosjean a GP2-es szezon monzai zárófutama után, tehát a Szingapúri Nagydíjtól kezdve vehetné át Heidfeld helyét. Boullier azonban hangsúlyozta, a felállás Kubica felépülésétől is függ, a csapat továbbra is várja az információkat a visszatérés lehetséges időpontjával kapcsolatban.