Vágólapra másolva!
Vijay Mallya csak december közepén jelenti be, kik lesznek jövőre a Force India versenyzői, a jelenlegi pilóták mellett a tesztpilóta, Nico Hülkenberg szerződtetése is esélyes.

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya nem sieti el döntését a csapat 2012-es felállásával kapcsolatban. Bár az indiai elmondta, Adrian Sutil és Paul di Resta teljesítményével is elégedett, a versenyzők csak az év végén tudják meg, hogy jövőre is a csapatnál maradhatnak-e.

"Még túl korai erről beszélni" - nyilatkozta Mallya a formula1.com-nak. "December 15-e körül fogom bejelenteni a jövő évi pilótapárosunkat, korábban nem. Szeretném, ha mindenki a jelenlegi munkájára koncentrálna, és nem a jövőjén gondolkozna. Mindenki számára világossá tettem, hogy december közepén döntök majd."

Az istálló versenyzői közül di Resta kezdte jobban az idényt, a skót újonc rendszeresen csapattársa előtt végzett az időmérő edzésen, a versenyeken azonban számos ütközésben volt része, így csak két pontot szerzett eddig. A tapasztaltabb, 18 ponttal álló Sutil egyenletesebb teljesítményt nyújt, és az elmúlt versenyeken az időmérőn is sokat javult a tempója.

Mallya mindkét versenyző idei teljesítményét dicsérte, azonban a szerződésükre veszélyt jelenthet Nico Hülkenberg, a csapat tesztpilótája, a 2010-ben a Williamsnél debütált német idén a pénteki szabadedzéseken bizonyíthatja tehetségét.