Vágólapra másolva!
Az olasz gumiszállító szerint 2012-ben valamelyik futam után a pályán kellene maradniuk tesztelni, mert így nagyon értékes adatokhoz juthatnának.

A Forma-1-es csapatok múlt héten közel kerültek egy megállapodáshoz, amely jövőre újra lehetővé tenné a szezon közbeni tesztelést.

A jelenlegi terv - amelyet a Német Nagydíj szombatján beszéltek meg a csapatfőnökök - arról szól, hogy egy háromnapos tesztelés beiktatnának a csapatok 2012-ben a szezon közben, az európai futamok előtt. Még nem döntötték el a helyszínt, a csapatok várnak arra, hogy Bernie Ecclestone és az FIA rábólintson a végleges versenynaptárra. Állítólag az egyik lehetőség az, hogy egy nem Forma-1-es pályán, Mugellóban rendeznék a tesztet.

Bár a Pirelli is szeretné visszahozni a szezon közbeni tesztelést, mert nagyon korlátozott a pályákon való gyakorlás lehetősége a szezon alatt, szerintük értelmesebb lenne, ha valamelyik aktuális nagydíjhelyszínen tesztelnének, közvetlenül egy verseny után.

"Szeretnénk, ha a szezon közben rendes, bajnoki körülmények között lehetne tesztelni - mi a bajnokság pályáit preferáljuk" - nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli motorsport főnöke az Autosportnak.

"Ideális lenne, ha ott maradnánk, ahogy ezt tettük a fiatal versenyzők tesztjével Abu-Dzabiban, mert akkor meglennének az adatok a versenyről, és az adatok, amiket kapnánk a változtatások után."

"Nem igazán számít, hogy melyik pálya lenne az" - tette hozzá Hembery.