Vágólapra másolva!
Fernando Alonso a rivális McLaren jó formájára építi a világbajnoki reményeit. A Ferrarinál biztatónak érzik, hogy a hideg pályán sem volt gondjuk a gumik felmelegítésével.

A Ferrarinál bíznak benne, hogy a Német Nagydíjat megnyerő McLaren jó formában marad, s így segít nekik pontokat rabolni a világbajnokságot továbbra is jelentős előnnyel vezető Red Bulltól. "Ahhoz, hogy legyen egy kis esélyünk elhódítani a vb-címet, a McLarennek a lehető legerősebbnek kell lennie. Nekik is rendszeresen a dobogón kell végezniük, de azért meg kell előznünk őket" - mondta a Nürburgringen másodikként célba érő Fernando Alonso a verseny után. "Ha a McLaren ennyire ütőképes marad, Budapesten remélhetőleg ők és mi is feljutunk majd a dobogóra, Sebastian (Vettel) viszont nem."

Mivel az összetett 4. helyén álló Alonso hátránya Vettelhez képest még mindig 86 pont, a csapatfőnök Stefano Domenicali úgy véli, a Ferrarinak egyelőre felesleges a pontállással törődnie. "Minden egyes versenynek támadó módban kell nekivágnunk, de a világbajnoksággal nem kell foglalkoznunk, mert az egyelőre túl távoli számunkra. Majd később meglátjuk, mi történik" - mondta. "Természetesen igaz, hogy minél több részese van a küzdelemnek, annál könnyebb csökkentenünk a hátrányunkat. A lemaradásunk továbbra is nagyon jelentős."

Domenicali különösen annak örül, hogy a Ferrarinak a Nürburgringen nem okozott problémát a 14 fok körüli pályahőmérséklet sem, holott korábban nehezen lehetett felmelegíteni a gumikat az autójával, amikor hűvös volt az aszfalt. "Nagyon boldogok vagyunk, hogy az autónk ilyen, számunkra nem optimális körülmények között is gyors volt" - ismerte el. "Azt is örömmel látom, hogy az elmúlt néhány versenyen Fernando gyűjtötte a legtöbb pontot, vagyis a teljesítményünk visszatért az elvárt szintre. Szerintem a szezon második fele mindenképpen érdekes lesz."

Az olasz ugyanakkor óva intett a túlzott optimizmustól, rámutatva, hogy a Ferrari a Hungaroringen tavaly reménytelenül lassú volt. "Őszintén úgy érzem, hogy továbbra is a Red Bull a legerősebb csapat, de a McLaren ugyancsak bebizonyította, hogy nagyon jó. Nem becsülöm le az ellenfeleinket. Annak azonban igazán örülök, hogy a stábunk felnőtt a feladathoz" - mondta.

"Most Magyarországra utazunk, és nem szabad elfelejtenünk, hogy ott tavaly, a németországi győzelmünk után is egy másodperccel le voltunk maradva a Red Bulltól, ezért mindkét lábbal a földön maradva kell tovább dolgoznunk az autó fejlesztésén."

Forrás: Ferrari