Vágólapra másolva!
A Williams leköszönő technikai igazgatója a Koreai Nagydíj után a helyszínről már nem vesz részt a csapat munkájában, de jövő márciusig az alkalmazásában marad.

A Williams technikai igazgatója, Sam Michael, aki az év elején önként mondott le posztjáról a csapat idei eredménytelensége miatt, utoljára az október 16-i Koreai Nagydíjra utazik el. "A technikai igazgatók többsége elmegy a helyszínekre, a Williams terve azonban az, hogy nem utazó műszaki főnöke legyen" - árulta el. "Mark Gillan vezető üzemmérnök lesz, ezért elkísér majd Japánba és Koreába, hogy azon a két versenyen a háttérből figyelje a munkámat. Utána pedig átveszi a feladataimat."

Michael hozzátette, hogy bár a csapattal biztosan nem utazik tovább, egyelőre nem tudja, hogy a gyárban tovább dolgozik-e, vagy "kertészkedni" küldik, amíg 2012. március 1-ig le nem jár a Williamsszel kötött szerződése. Más istállóknál csak azután vállalhat munkát, de a hírek szerint ajánlatokban nem szűkölködik: már megkereste a Force India, a Ferrari és a Mercedes GP is. Ő azonban még nem döntötte el, hogy hol folytatja a pályafutását.

A Williams technikai stábja mostanában jelentős átszervezésen megy keresztül, hiszen amellett, hogy Michael távozik, leigazolták Mike Coughlant, és az év végén az alapító Patrick Head is a háttérbe vonul.