Vágólapra másolva!
Noha a legfrissebb időjárás-előrejelzés a nyárhoz mérten mérsékelten meleg időt és záporokat jósol, a Pirelli hőségre készülve állította össze a Magyar Nagydíjra szánt gumikeverékeit.

Amikor a Pirelli eldöntötte, hogy a lágy és szuperlágy keverékű gumikat hozza el a Hungaroringre, még azt hitte, Magyarországon a júliusban megszokott hőség uralkodik majd. "A magyarországi nem is különbözhetne jobban az elmúlt néhány versenytől, ahogy azt tavaly, amikor a GP3-ban töltött első szezonunk során elmentünk a Hungaroringre, megtanultuk" - idézi a Pirelli előzetese a cég sportprogramjának főnökét, Paul Hemberyt. "Mivel azonban a GP3-as gumik teljesen mások, mint a Forma-1-esek, akkor nem tudtunk meg túl sokat, leszámítva azt, hogy általában véve mire számíthatunk: hőségre és csúszós aszfaltra."

Bár a legfrissebb meteorológiai jelentések egyre javuló időt, de csak 24-26 fokot jósolnak a hétvégére, sőt szombatig még záporokat is, a Pirelli a szuperlágy és a lágy keverékű gumikat viszi el a Magyar Nagydíjra - ezt a kombinációt eddig Monacóban és Kanadában használták a csapatok. "A mérnökök és versenyzők számára az lesz a kihívás, hogy a hőség ellenére is kordában tartsák a gumikopást, de már előzőleg is vetettük be melegben a P Zero sárga, azaz lágy gumit, amely akkor jó teljesítményt nyújtott" - magyarázta Hembery. "A szuperlággyal szinte biztosan nagyon gyors köröket lehet majd menni az időmérőn, ám értelemszerűen nem lesz annyira tartós."

Hembery hozzátette, hogy "a Hungaroringen már sokszor láttunk drámai versenyeket, s mivel idén rengeteg új tényező színesíti a küzdelmet, remélem, ismét izgalmas futam vár ránk."