Vágólapra másolva!
A Renault istálló tesztpilótája, Bruno Senna idén először kap lehetőséget versenyhétvégén.

Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna végre lehetőséget kap a bizonyításra a Renault-nál, a hungaroringi első szabadedzésen ugyanis ő vezetheti Nick Heidfeld autóját. A brazil versenyző tavaly debütált a Forma-1-ben, a Hispania istállónál, idén februárban szerződött tartalék pilótának a Renault-hoz.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy vezethetek az első szabadedzésen a Hungaroringen" - nyilatkozta Senna a bejelentés kapcsán.

"A nagy csapatoknál nem túl gyakori az ilyen lehetőség, nagyon hálás vagyok, hogy kaptam egy ilyen esélyt. Remélhetőleg jó munkát tudok végezni, meg tudom mutatni a csapatnak, hogy milyen potenciál rejlik bennem, és ez segít majd abban, hogy előrébb lépjek."

"Korábban ebben az évben már végeztem tevékeny munkát az R31-essel - de nem egy versenyhétvége alatt. Jól ismerem az autó felépítését, biztos vagyok benne, hogy sima lesz az átmenet. Már nagyon várom a munkát a csapattal, hogy jó beállítást találjunk Nick számára, amikor a második szabadedzésen visszatér a vezetéshez."

"Bár megtett már néhány kilométert az R29-essel és az R31-essel korábban ebben az évben, a pénteki vezetés értékes tapasztalatot jelent majd számára az R31-essel egy versenyhétvége keretein belül. Nekünk pedig lehetőséget biztosít arra, hogy lássuk, Bruno hogyan alkalmazkodik a vezetéshez versenykörülmények között egy szabadedzésen" - tette hozzá Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke.

Bruno Senna egyébként pár hete járt legutóbb a Hungaroringen, egy Lotus vezetéstechnikai képzésen volt vendégpilóta. Az esemenyről írt beszámolót itt olvashatják.