Vágólapra másolva!
A McLaren versenytempója meglepte Lewis Hamiltont, aki úgy érzi, még soha nem vezetett ilyen tökéletesen. Jenson Button viszont minél hamarabb elfelejtené a nürburgringi hétvégét.

Bár a McLarent pénteken még az ellenfelek és saját versenyzői is esélytelennek tartották a Német Nagydíjon, Lewis Hamilton végül megszerezte a győzelmet a fordulatos versenyen. A futam után elismerte, gondolni sem mert ilyen eredményre.

"Igazán, igazán nem számítottunk rá - főleg én nem -, hogy ilyen helyen lehetünk ezen a hétvégén. Azt gondoltam, a Red Bullok és a Ferrarik mögött fogunk szenvedni, talán beférhetek a két Ferrari közé, de végül pont ennek az ellenkezője történt. Nagyon meglepett a gyorsaságunk" - fogalmazott a McLaren-es, aki nem győzte dicsérni saját teljesítményét.

"Körről-körre tizedekre autóztunk egymástól, így mindent a lehető legtökéletesebben kellett csinálni - agresszívan, de kontrolláltan vezetve úgy éreztem, talán még soha nem kiviteleztem ilyen precízen a mozdulataimat. Ha az ember az eszével és a szívével vezet egyszerre, és minden összejön, az nagyon kielégítő érzés" - fogalmazott.

Elmondása szerint a csapat sok energiát fektettek a rajtok javításba - szerinte ennek, és a gumijai, illetve fékei megfelelő hőmérsékletének köszönheti, hogy rögtön megelőzte a pole-ból induló Mark Webbert. Úgy véli, ez volt a későbbi győzelem egyik legfontosabb momentuma.

"Talán az egész szezonban az egyik legjobb rajtomat mutattam be, ami igazán jókor jött. Fontos volt, hogy az elején átvegyük a vezetést, mert enélkül talán Mark el tudott volna húzni tőlünk" - mondta a versenyző, aki második bokszkiállása után kemény csatát vívott az ausztrállal. "Mark nagyon fair volt. Ezt a fajta versenyzést szeretem. Örülök, ha ilyen csatákat vívhatok másokkal, szerencsére sikerült előtte maradnom."

A McLaren idén a kerékcseréknél, és a bokszutcai irányítóközpontban is követett el már hibákat, ezúttal azonban minden tökéletesen alakult számukra. "A csapat helyes stratégiai döntéseket hozott, és a szerelők hatalmas nyomás alatt hibátlanul hajtották végre a kerékcserét" - értékelt Martin Whitmarsh csapatfőnök.

A csapat másik autóját vezető Jenson Button hidraulikai probléma miatt elővigyázatosságból adta fel a versenyt, és ezzel zsinórban második futamán esett ki.

"Nagy csalódás, hogy így lett vége, de ilyesmi néha megtörténik a motorsportban, ezt egyszerűen el kell felejteni, és továbblépni" - fogalmazott. " Már most a soron következő Magyar Nagydíjra koncentrálok, ahol remélhetőleg nagyobb szerencsém lesz. A Vodafone McLaren Mercedes egy győzelem után érkezik oda, és a 200. nagydíjamon újra a dobogó lesz a célom."