Vágólapra másolva!
Jenson Button úgy véli, a rossz futamkezdés ellenére akár 4. is lehetett volna a Német Nagydíjon, azonban hidraulikai probléma miatt kiállni kényszerült.

Miközben Lewis Hamilton nagyszerű hétvégét zárt a Nürburgringen, csapattársa, Jenson Button már az időmérőn sem tudta kihozni autójából a maximumot, és a 7. helyről rajtolva rögtön az első körben a 10. pozícióba esett vissza, majd sok időt vesztett Vitalij Petrov mögé beragadva.

"Az első köröm szörnyű volt, azt se tudom, hányadik helyre estem vissza, utána pedig nem tudtam megelőzni Petrovot" - nyilatkozta a BBC-nek Button, aki később Adrian Sutil és Nico Rosberg megelőzésével a 6. helyig küzdötte fel magát. "Ezután gyors voltam, jó tempót tudtam futni az előttem állókhoz képest. Biztató volt a helyzetem."

Forrás: McLaren

Button nem hiszi, hogy beleszólhatott volna a dobogóért zajló küzdelembe, a 4. helyet viszont egyértelműen elérhetőnek tartotta. A 36. körben azonban - közvetlenül Rosberg megelőzése után - utasítást kapott a csapatrádión, hogy a bokszba begurulva adja fel a versenyt. Ezzel sorozatban második futamán esett ki, a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon egy rosszul rögzített kerékanya vetett véget versenyének.

"Hidraulikai problémám volt, és elővigyázatosságból kellett kiállnom" - magyarázta. "A hiba károsodást okozhatott volna a váltóban és a szervóban is, ezért nem volt más választásunk, a verseny feladása mellett kellett döntenünk."

Mivel Button az elmúlt két futamon pont nélkül maradt, helyzete egyre reménytelenebbnek tűnik a világbajnokságban: a tabella 5. helyén állva már 107 pont a lemaradása Sebastian Vettel mögött, és nürburgringi győzelmével csapattársa, Lewis Hamilton is 25 ponttal előtte jár.