Vágólapra másolva!
A Pirelli kénytelen elhalasztani Ken Block augusztusra tervezett Forma-1-es tesztjét, mivel a kaszkadőr-raliversenyző egyszerűen nem fér be az autóba. 

A kaszkadőr-videóiról elhíresült amerikai WRC-s fenegyerek, Ken Block augusztusban a Pirelli tesztjén vett volna részt, azonban a közös gyakorlás egyelőre nem fog összejönni - ugyanis nem fér bele az autóba. Az olasz gyár a Toyota továbbfejlesztett 2009-es modelljébe szerette volna beültetni a versenyzőt, a gyár kölni központjában tartott üléspróbán azonban kiderült, hogy a lábai túl hosszúak egy forma-1-es autóhoz.

"Nem tudunk elég nagy autót találni" - magyarázta a Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery. "A tesztet elhalasztottuk, amíg találunk egy megfelelő járművet. Bízunk benne, hogy ez sikerülni fog, de még nincs meg a megfelelő kocsi" - tette hozzá a szakember, aki elismerte: nem lesz egyszerű dolguk, hiszen meglehetősen kevesen rendelkeznek régebbi, ám működő forma-1-es autókkal.

A gumigyártó még múlt hónapban egyezett meg Block-kal, akit akkor teljesen felvillanyozott a teszt gondolata. "Soha nem gondoltam volna, hogy erre lehetőségem lesz" - mondta a Kanadai Nagydíjon. "A Pirelli ötlete volt, hogy valami más, különleges dolgot csinálhatnék. Remek partnereim voltak, olyan ez nekem, mint amikor egy álom megvalósul."