Vágólapra másolva!
A nürburgringi pálya elnöke bízik benne, hogy hamarosan tárgyalhat Bernie Ecclestone-nal a futam jövőjéről, és a politika miatt sem aggódik.

Annak ellenére, hogy az érvényben lévő szerződés alapján a Nürburgring idén rendezhet utoljára Forma-1-es futamot, a pálya elnöke biztos benne, hogy a közeljövőben sikerül meghosszabbítani a német versenyhelyszínnel kötött megállapodást. A Német Nagydíjat 2007 óta évenkénti váltásban rendezik meg a Nürburgringen és Hockenheimben, utóbbi pálya 2018-ig biztosan otthont adhat az F1-nek.

"A jelenlegi megállapodás a futam után lejár, normális esetben ebből az következik, hogy tárgyalnunk kell egy új szerződésről, épp úgy, ahogy azt Hockenheim esetében is tettük" - nyilatkozta az Autosportnak Karl-Josef Schmidt, a Nürburgring elnöke, aki korábban a Hockenheimring első embere volt.

"Ott sikeresek voltunk, akkor itt miért ne lehetnénk azok? Nagyon jó megoldás, hogy Hockenheim és Nürburgring évenként váltják egymást, minden érv azt támasztja alá, hogy ennek a jövőben is így kell lennie. Szerintem ezt Bernie (Ecclestone) is így gondolja."

Schmidt reméli, hogy már a hétvégi futam után megkezdheti a tárgyalásokat Ecclestone-nal, és szerinte a politika sem állhat az új szerződés útjába. Bár a pályának otthont adó Rheinland-Pfalz tartományban hatalmon lévő Zöld Párt elnöke korábban utalt arra, hogy feleslegesnek tartja az F1-es megrendezéséhez szükséges összeg kifizetését, Schmidt szerint a Nürburgringnek nem kell anyagi problémáktól tartania.