Vágólapra másolva!
A pole pozíciót megszerző Mark Webber úgy érzi, mindent kiadott magából a Német Nagydíj időmérőjén. Sebastian Vettel a harmadik helyről nyerne.

Zsinórban második pole pozícióját szerezte meg a Német Nagydíjon Mark Webber, aki saját elmondása szerint a maximumot hozta ki az autójából. Az ausztrál az elmúlt versenyeken egyre közelebb került csapattársához, ráadásul a Nürburgring korábban is feküdt neki.

"Teljesen a határon autóztam, elég jó kört raktam össze. Nagy elégedettséggel töltött el, amikor láttam, hogy végül senki sem kapott el, mivel az a 30 másodperces várakozás idegtépő volt" - mondta. "A bokszba menet az járt a fejemben, hogy ha valaki le tud győzni, akkor megérdemli, mivel szerintem ennél többet nem tudtam volna tenni."

Webber Barcelonában és Silverstone-ban már az első kanyarban elveszítette vezető pozícióját, azonban reménykedik benne, hogy ezúttal győzelemre válthatja az első helyet.

"Az időmérő jól sikerült, és holnap egyetlen kör van, amit vezetni akar az ember: az utolsó. Én ott leszek, és keményen nyomom majd a gázt" - ígérte. "Meglátjuk, holnap kinek alakul a legsimábban a versenye, és ha esős idő lesz, a pilótafülkében is meg kell majd hozni néhány döntést."

Christian Horner csapatfőnök - aki két héttel ezelőtt még a figyelmen kívül hagyott csapatutasítás miatt ült le beszélgetni Webberrel - most nem győzte dicsérni versenyzőjét. "Mark fantasztikusan teljesített, az időmérő során fokozatosan építkezve végül egy remek kört rakott össze" - fogalmazott. Mindhárom etapban nagyon szoros volt a verseny Lewis (Hamiltonnal), Sebastiannal és Fernando (Alonsóval), azon múlt, hogy kinek sikerült tökéletes kört futnia a végén - és Mark egy fenomenális kört rakott össze."

Forrás: Red Bull

A másik Red Bullt vezető Sebastian Vettel harmadik helyét sokan csalódásnak értékelték, ami nem meglepő annak fényében, hogy a tavalyi Olasz Nagydíj óta nem indult ilyen "rossz" helyről. A címvédő csapattársával ellentétben nem volt képes kihozni a maximumot az időmérőből, azonban úgy látja, a pénteki edzésnaphoz képest sikerült előrelépniük.

"Azt hiszem, az időmérőn néhány helyen kicsit gyorsabbak lehettünk volna, de Mark szép kört futott, és szerintem jó esélyeim vannak a rajtrács harmadik helyéről. Hosszú verseny vár ránk, és soha nem tudhatja az ember, hogy mi történik ilyen időjárás mellett" - vélekedett.

"Az előrejelzés esőt jósol, de nem tudjuk, hogy mennyit és mikor. Igazából ez nem is számít, a legfontosabb, hogy rendben menjen a futam, a célunk a győzelem, ami a harmadik helyről nem tűnik lehetetlennek, a pálya tiszta oldaláról fogok indulni."