Vágólapra másolva!
Nico Rosberg örül a Nürburgringen szerzett 6. rajthelyének, Michael Schumacher azonban nem elégedett Mercedesével, és hibázott is a mért körén.

Vegyes érzelmekkel zárta a Német Nagydíj időmérő edzését a Mercedes: Nico Rosberg a fejlesztéseket dicsérve bizakodóan nyilatkozott 6. rajtpozíciójáról, Michael Schumacher viszont elégedetlen volt autója mai teljesítményével.

"Szerintem innen rajtolva erős futamunk lehet, attól függetlenül, hogy száraz, vagy vizes pályán kell majd versenyeznünk" - nyilatkozta Rosberg, aki annak ellenére elégedett, hogy ezúttal is több, mint egy másodperc volt a lemaradása az első három helyezetthez képest.

Pénteken a Mercedes versenyzői és a csapat vezetői is az újítások - elsősorban a módosított befújt diffúzor és az új hátsó szárny - szerepét emelték ki, Rosberg szerint ezek az alkatrészek az időmérőn is segítették őt hazai nagydíján. "Elégedett vagyok az autó beállításaival, és azzal is, hogy a fejlesztéseink működnek. Most már láthatjuk, hogy tényleg jó irányba haladunk" - jelentette ki.

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug elsősorban annak örül, hogy Rosberg az egyik McLaren-pilótát, Jenson Buttont is maga mögé tudta utasítani. "Megelőztünk egy olyan versenyzőt, aki a három élcsapat egyikében versenyez - jelenleg ez a maximum, amit elérhetünk. Nico kitűnő munkát végzett, mindent kihozott az autóból" - dicsérte versenyzőjét.

Forrás: AFP

Michael Schumacher ugyan bejutott az időmérő edzés utolsó szakaszába, ott senkit nem tudott megelőzni, így holnap csak a 10. helyről várhatja a rajtot. "Nem tudtuk a várt teljesítményt hozni ma délután, és már délelőtt is éreztem, hogy nem ugyanolyan az autó, mint tegnap" - mondta Schumacher. " Úgy tűnt, mintha csak csúszkáltam volna a pályán, a balansz nem volt túl jó. Reggel a KERS-szel is voltak problémáim, szerintem ez magyarázatot ad arra, hogy miért maradtam le annyira Nicótól."

Schumacher hátránya még Rosberghez képest is 1,2 másodperc volt, igaz, ebben az is közrejátszott, hogy az utolsó mért körén hibát követett el. "Keményen próbáltam hajtani, de az utolsó körömben hibáztam az utolsó sikánnál, ami valószínűleg a 8. helyembe került" - nyilatkozta.

Norbert Haug elmondta, a holnapi futamon szeretnének a legjobb öt között végezni, de figyelmeztetett arra, hogy a változékony időjárás miatt kiszámíthatatlan futamot láthat a közönség.