Vágólapra másolva!
A Pirellinél elégedettek a Nürburgringen tesztelt kísérleti lágy abronccsal, azonban a mérsékelt gumikopás miatt lehet, hogy jövőre közepes keverékként használják majd.

A Német Nagydíj pénteki szabadedzésein három különböző összetételű gumi állt a csapatok rendelkezésére: a már ismert lágy és közepes abroncsok mellett egy kísérleti, szintén lágy keveréket is teszteltek a versenyzők. Az idény közben érvényes teszttilalom miatt a Pirelli szakembereinek a pénteki edzéseken van lehetőségük arra, hogy kipróbálják azokat a gumikat, melyeket a 2012-es szezonban terveznek használni.

"Az eddig látottak alapján elégedettek vagyunk a kísérleti lágy gumik teljesítményével" - nyilatkozta az edzések után Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója. "Először azonban a csapatok részletes visszajelzéseit is meg kell hallgatnunk, csak utána tudunk komolyabb következtetéseket levonni."

A szakember elárulta, hogy a kísérleti gumik vártnál hosszabb élettartama miatt előfordulhat, hogy jövőre más szerepet szánnak neki, mint ahogy eredetileg tervezték. "Az új abroncsok körülbelül olyan tempóra képesek, mint a jelenleg használt lágy gumik, viszont később használódnak el. Ezért az a lehetőség is fennáll, hogy jövőre ezeket használjuk közepes keverékként" - magyarázta.

Az abroncsok szerepe a Nürburgringen is kulcsfontosságú lehet: a hűvös idő, valamint a lágy és közepes keverékek közötti különbség a Pirelli szerint szokatlan stratégiákhoz vezethet.