Vágólapra másolva!
Mark Webber szerint a Red Bull versenyzői a futam nagy részében továbbra is támadhatják egymást. Szerinte a silverstone-i eset az új szerződés megkötését sem hátráltatja.

Mark Webber a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon többször is figyelmen kívül hagyta csapatfőnöke, Christian Horner utasításait, és a futam utolsó köréig támadta Sebastian Vettelt a második helyért. Az ausztrál elmondta, hogy a verseny után megbeszélték az esetet Hornerrel, s bár mindketten ragaszkodtak a saját álláspontjukhoz, sikerült lezárniuk az ügyet.

"Mindketten úgy gondoltuk, hogy helyes döntést hoztunk. Ő a csapat érdekében cselekedett, én pedig a saját helyezésemen próbáltam javítani" - idézi Webbert az Autosport. "Beszéltünk róla, és biztosított arról, hogy fordított esetben ugyanezt kérte volna Sebtől is."

Webber, aki 80 pontos lemaradással áll Vettel mögött a bajnokság második helyén, elárulta, hogy a Red Bull versenyzői továbbra is harcolhatnak egymás ellen. Szerinte a silverstone-i helyzet kivételes volt, ugyanis csak a futam utolsó köreiben zárkózott fel csapattársára.

"A futam nagy részében még mindig szabadon versenyezhetünk. Ez furcsa helyzet volt, ritkán fordul elő, hogy a futamnak ebben a szakaszában történik ilyesmi" - mondta Webber, aki hozzátette, hogy nem bánta meg a döntését, hiszen az élen álló Fernando Alonso kiesése esetén a győzelemért harcolt volna Vettellel.

Forrás: Red Bull Racing

"Ha Fernando autója megállt volna az utolsó körben... Tudom, hogy ritkán történik ilyen, de mi lett volna, ha mégis megáll? Néhány kérdést inkább Christiannak tegyenek fel, én nem tudok rájuk válaszolni" - mondta.

Bár Webbernek még nincs szerződése a 2012-es szezonra, a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a múlt héten kijelentette: biztos benne, hogy az ausztrál a csapatnál marad. Webber is megerősítette, hogy nem gondolkozik a visszavonuláson. "F1-es autót szeretnék vezetni, nem az utcai kocsimat az élelmiszerboltig" - nyilatkozta. "Most nyugodt vagyok, tárgyalok a csapattal, és úgy érzem, jó helyzetben vagyok." Emellett hangsúlyzta azt is, hogy "a silverstone-i eset nem fogja befolyásolni a szerződésemet."