Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzői egyetértenek abban, hogy az ismét jó formát mutató Ferrari mellett a McLaren is kemény ellenfél lehet a Nürburgringen. Mark Webber végre legyőzné csapattársát.

A Red Bull számára menetrend szerint, problémák nélkül alakult a pénteki edzésnap a Nürburgringen, a csapatnál azonban úgy vélik, a Ferrari Silverstone után ismét komoly veszélyt jelenthet rájuk.

"A Ferrari mindkét autója újra versenyképesnek tűnik a ma látottak alapján" - ismerte el Sebastian Vettel, aki saját bevallása szerint jól szórakozott a hideg idő miatt csúszós pályán, ám még nem százszázalékosan elégedett az autójával. "Ez jó dolog, azt mutatja, hogy fölösleges volt annyit beszélni a kipufogókról."

"A McLaren esetében nagyon nehéz volt megítélni, hogy visszatértek-e oda, ahol a szezon nagy részében álltak, ami a kipufogót és a befújt diffúzort illeti, úgyhogy majd meglátjuk. Holnap megint gyorsak lesznek, így róluk sem feledkezhetünk meg."

Hasonló erősorrendre számít Mark Webber is, aki elégedetten értékelte a csapat pénteki munkáját, és egyben elismerte, egyelőre kevés figyelmet fordítottak az erőviszonyok feltérképezésére.

"Ma nem igazán figyeltem rájuk (a McLarenre), saját magunkra koncentráltunk, minden etappal próbáltunk javítani az autón, ez a legfontosabb feladatunk. Jó lenne, ha száraz maradna az idő, mivel az egy kicsit megkönnyíti a dolgunkat, de bármi is várjon ránk holnap, mi készen állunk."

Az ausztrál mindkét edzésen gyorsabbnak bizonyult csapattársánál, azonban tisztában van vele, hogy a korábban is biztató edzésformája ellenére eddig egyetlen versenykört sem töltött Vettel előtt. Ennek megfelelően próbálja nem elbízni magát.

"Azokon a finomságokon múlik, amit mindig ismételgetek - a jó rajt, az első etap, majd a verseny felépítése" - magyarázta. "Mindennek össze kell állnia, hogy a nagy napon mindenkit legyőzhess, remélem ez vasárnap sikerülni fog."