Vágólapra másolva!
Jarno Trulli hétvégi félreállítása kapcsán Heikki Kovalainen úgy nyilatkozott, ő nem lenne hajlandó átadni az autóját egy tesztpilótának, ha a csapat erre kérné.

Jarno Trulli a hétvégén kívülről lesz kénytelen végignézni a Német Nagydíjat, miután az istállónál úgy döntöttek, hogy a tesztpilótájuknak, Karun Chandhoknak adnak lehetőséget a versenyzésre. A másik Lotust vezető Heikki Kovalainen - aki az idén látványosan jobban teljesít csapattársánál - úgy véli, ez vele nem történhetne meg.

"Ilyen lehetőség nincs" - szögezte le a Turun Sanomat-nak. "Erről nem egyeztünk meg, és nem is fogadnám el, hogy valaki másnak adják az autómat." A finn már annak sem örül, hogy a csapat - a mezőny hátsó felében megszokott gyakorlatnak megfelelően - péntek délelőttönként lehetőséget ad a szereplésre a tesztpilótájának, s reméli, hogy erre jövőre már nem kerül sor.

"Ezt elfogadom, bár nem igazán örülök neki" - magyarázta. "Ha a következő évben pontokért versenyzünk majd, szerintem az egész szezont nekünk kellene teljesítenünk, most azonban még nem olyan kritikus, ha kihagyunk egy-egy edzést."

Chandhok, aki legutóbb a tavalyi Brit Nagydíjon állt rajthoz, egyébként maga sem tudja, mire számíthat a jövőjét illetően, illetve autóba ülhet-e az idén bemutatkozó Indiai Nagydíjon. "Erről Tony Fernandest kell megkérdezniük" - mondta. "Biztos, hogy ott leszek, de még nem tudom, milyen szerepet kapok azon a hétvégén."