Vágólapra másolva!
A McLaren menedzsmentje és versenyzői egyöntetűen cáfolják a Martin Whitmarsh távozásáról szóló hírt. Lewis Hamilton szerint még soha nem volt ilyen jó a hangulat a csapaton belül.

A McLaren elmúlt versenyeken mutatott gyenge formájának köszönhetően felröppent a hír, hogy Martin Whitmarsh hamarosan búcsút inthet a csapatfőnöki pozíciónak, sőt, még az is felmerült, hogy esetleg újra Ron Dennis veszi át a helyét. Az istállónál azonban egybehangzóan állítják: erről szó sincs.

"Teljesen esélytelen, hogy ez megtörténjen" - szögezte le Lewis Hamilton a Daily Starnak. "A csapaton belül jobb a hangulat, mint valaha. Folyamatosan fejlődünk. Biztos vagyok benne, hogy nincs tervbe véve a távozása." Hasonlóan nyilatkozott az ügyről Jenson Button is, aki 'szomorúnak' nevezte, hogy az emberekben egyáltalán felmerült Whitmarsh menesztése. "Ez abszolút hülyeség" - fogalmazott.

A McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale néhány nappal korábban szintén cáfolta a híreszteléseket, és megerősítette, hogy versenyzőikhez hasonlóan a csapatfőnökkel is hosszú távra terveznek.

"Ami az utódlás kérdését illeti, ez nem olyasvalami, amit nyilvánosságra hoznánk, vagy amire szükségünk lenne egy hirtelen távozás esetében. Hosszú távon akarjuk megtartani Martint, Lewist és Jensont" - magyarázta. Véleménye szerint a híresztelések csak a "sajtó által keltett cirkusz részét képezik", és természetes következményei a hazai versenyükön mutatott gyenge teljesítménynek. "Belülről megvizsgáltuk az ügyet, mosolyogtunk egyet rajta, aztán továbbléptünk" - mondta.

Neale hozzátette, nem érzik úgy, hogy Whitmarsh elnöki pozíciója az istállók szövetségében, a FOTA-ban a csapatfőnöki feladatok rovására menne. "Ez is a munka része, remekül csinálja, ezért is kérték fel a tavalyi év után az idén is" - tette hozzá.