Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld szerint a Renault új kipufogója biztatóan, de még nem tökéletesen működik, ezért az éjszaka folyamán döntik el, hogy használják-e az időmérőn és a futamon.

A renault-sok a Német Nagydíj pénteki edzésnapját nagyrészt új kipufogójuk tesztelésével töltötték: a hátsó kivezetésű rendszert Nick Heidfeld autójára szerelték fel, miközben Vitalij Petrov a korábban használt, előrevezetett konstrukcióval körözött. Bár különösebb problémát nem tapasztaltak az új elem kipróbálása közben, a német szerint előfordulhat, hogy a hétvége hátralevő részében visszatérnek a korábbi változathoz.

"Sok lehetőséget látunk benne, de egyelőre nem működik tökéletesen. Még sokat kell dolgoznunk rajta" - nyilatkozta a német az új konstrukcióról. "Egyértelműen más érzés így vezetni az autót, elég nagy a változás. Kielemezzük az adatokat, és meglátjuk, hogyan folytatjuk."

A Renault versenyzői összességében elégedettek voltak a csapat pénteki napjával, a délutáni edzésen Heidfeld a 8. lett, a Nürburgringen először versenyző Vitalij Petrov pedig kisebb műszaki probléma, a hűtővíz szivárgása ellenére is a 9. legjobb időt futotta.

Forrás: Lotus Renault
Forrás: Lotus Renault