Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok elismeri, hogy többet várt ettől az évtől, de bízik benne, hogy a Mercedes képes lesz fejlődni.

Visszatérésének második évében Michael Schumacher egyelőre az összetett 10. helyén áll, s bár továbbra is ő érte el a Mercedes idei legjobb eredményét, amikor Montrealban 4. lett, nem tagadja, hogy többet várt ettől az évtől. A kérdésre, hogy csalódott-e, a Nürburgringen azt felelte: "Igen, mindenképpen. Mindannyian másra számítottunk. Nagyon izgatottan utaztunk el Ausztráliába, mert eredményes téli teszten voltunk túl. Nem jött össze, amit vártunk, de én bízom benne, hogy fejlődni fogunk."

Schumacher előzőleg már ötször nyert a Nürburgringen, ám tisztában van vele, hogy a Mercedesnél egyelőre nem reális győzelmekről beszélni. "Jó úton járunk, még akkor is fokról fokra lépegetünk előre, ha az eredményeken ez nem mindig látszik meg" - mondta. "Ha megnézzük a csapat összetételét, s hogy milyen lépéseket fogunk tenni a jövőben, szerintem van okunk optimistának lenni. Fejlődni csak fokozatosan lehet, és mi pontosan ezt tesszük."

A Brit Nagydíj második felében mutatott versenytempójuk alapján a Mercedesnél bizakodóak az új, először Silverstone-ban bevetett kipufogóval kapcsolatban, és Schumacher reméli, hogy a Nürburgringre elkészült új alkatrészek még többet hoznak majd a konyhára.

"Az időjárás is érdekesnek ígérkezik, de ahogy a srácokat hallom beszélgetni a fejlesztéseinkről és arról, hogy milyen következményei lesznek a visszatérésnek a (befújt diffúzorra vonatkozó) eredeti szabályokhoz, kíváncsi vagyok a fejleményekre" - mondta.

A Mercedes Silverstone-ban átvette a Renault-tól a konstruktőri 4. helyet.