Vágólapra másolva!
A leváltott Aldo Costát eredetileg máshová helyezték volna át, végül azonban közös megegyezéssel felbontották a szerződését.

A Ferrari megerősítette, hogy Aldo Costa, akit még májusban váltottak le a technikai igazgatói posztról, mivel a csapat számára gyengén kezdődött a szezon, végleg elhagyja őket. Eredetileg máshová helyezték volna át, de végül közös megegyezéssel felbontották a szerződését. Az év végéig azonban nem dolgozhat máshol - Forma-1-es terminológiával élve "kertészkedni" küldték, ahogy az ilyenkor szokás.

Costa 1995 óta dolgozott a Ferrarinál, előtte hosszú évekig a Minardi technikai igazgatója volt. Utódja, a McLarentől szerződtetett Pat Fry azt ígérte, a maranellói istálló ezután szakítani fog konzervatív tervezési filozófiával, és újra "kreatív" lesz.

A Ferrari az elmúlt időszakban több mérnökét leváltotta, és hivatalosan valamennyiüket "más pozícióba helyezte át". Az egykori vezető versenymérnök, Luca Baldisserri jelenleg a cég tehetségkutató programját, a Ferrari Driver Academy-t irányítja, míg utódjáról, Chris Dyerről - akinek a tavalyi Abu Dzabi Nagydíjon elkövetett bokszstratégiai hiba miatt kellett átadnia a helyét Fry-nak - nem lehet tudni semmit.