Vágólapra másolva!
Noha már több versenyzőt látni véltek a helyén, Luca di Montezemolo kijelentette, hogy jövőre is Felipe Massa lesz Fernando Alonso csapattársa.

Felipe Massa helye a Ferrarinál egy ideje már bizonytalan. Jóllehet, a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén elszenvedett szörnyű balesete után a csapat kitartott mellette, azóta nem tűnik a réginek, és ritkán képes felvenni a versenyt Fernando Alonsóval. Habár az elmúlt hónapok során Mark Webbertől kezdve Jenson Buttonig sok lehetséges utódjáról keringtek hírek a paddockban, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo most kijelentette, hogy Massa jövőre is marad az istállónál.

"Az 1970-es években, amikor fiatal sportigazgató voltam, az emberek azt mondták, a versenyző és az autó fele-fele arányban számít. Manapság már az autó szerepe a jelentősebb, de azzal a maradék 30 százalékkal a versenyző is sokat tehet" - nyilatkozta Montezemolo a Sky Italiának. "Alonso szuper, és Massa is kezd magához térni: szerintem a pilótáinkkal nincs semmi probléma. Ez a pletykák ideje, de a párosunk jövőre is Alonso és Massa marad."

Montezemolo egyetért Alonsóval abban, hogy a Ferrarinak nem szabad feladnia világbajnoki reményeit, s úgy véli, a silverstone-i győzelem a legjobbkor jött a csapatnak. "Éppen azt kértem tőlük, hogy reagáljanak hatékonyan a helyzetre. Köszönettel tartozom az erőfeszítéseikért."

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali hangsúlyozta, hogy csak az év végén fognak törődni a pontszámukkal. "A szezon első három hónapjára negatív pontot adnék magunknak a teljesítményünkért" - idézi őt az istálló honlapja. "Az első félidő második szakaszát viszont többre értékelném, mert igaz ugyan, hogy csak egyetlen győzelmet arattunk, de elég ütőképesek voltunk ahhoz, hogy akár több versenyt is megnyerjünk. Csupán a körülmények akadályoztak meg minket ebben."

"Egyelőre nem kell foglalkoznunk a tabellával. Inkább arról kell gondoskodnunk, hogy a teljesítményünk minden egyes futamon kellően jó legyen."

Az egyéni összetett harmadik helyén álló Alonso hátránya Sebastian Vettelhez képest 92 pont, ami azt jelenti, hogy legkorábban elméletileg is csak négy forduló múlva, a szeptemberi Olasz Nagydíjon vehetné át tőle a vezetést.

Forrás: Ferrari