Vágólapra másolva!
A Pirelli a lágy és a közepes keverékű gumikat viszi el versenyezni a hétvégi Német Nagydíjra, de a csapatok pénteken egy újfajta lágyat is kipróbálhatnak majd.

A csapatok a hétvégi Német Nagydíjra ugyanazt a lágy és közepes keverékű gumikat kapják meg a Pirellitől, mint amellyel egy hónappal korábban, Valenciában versenyeztek. "A Nürburgring az egész szezon egyik legtechnikásabb pályája, a gumikat nagy oldalirányú terhelés éri, ezért rendkívül fontossá válik a stratégia" - idézi a Pirelli közleménye a cég sportigazgatóját, Paul Hemberyt. "Habár a skálán egymással szomszédos helyet foglalnak el, a P Zero sárga, azaz lágy, és a P Zero fehér, azaz közepes gumi között jelentős különbség van, ahogy azt láthattuk legutóbb is, amikor ezeket vetettük be, a valenciai Európa Nagydíjon."

"A legnagyobb eltérés ahhoz képest az időjárás lesz, mert most sokkal hűvösebb lehet, mint Spanyolországban volt. Ezért arra számítunk, hogy a csapatok többsége két kerékcserével fogja teljesíteni a versenytávot, kivéve persze, ha esik az eső, hiszen akkor bármi megtörténhet." A Pirelli a múlt hétvégi Brit Nagydíjra legalább négykiállásos bokszstratégiákat várt, végül azonban a versenyzők az eső ellenére is csak két-három alkalommal cseréltek kereket.

A Pirelli a Nürburgringre elviszi a lágy keverék egy új változatát is, amelyet a pénteki edzésnapon tesztelés céljából bocsát majd a csapatok rendelkezésére, de hogy élesben mikor vetik be először, azt még nem döntötték el. "Nem különbözik sokban a jelenlegi verziótól, viszont kifejezetten úgy terveztük meg, hogy jól illeszkedjen a P Zero ezüst, azaz kemény és a P Zero fehér, azaz közepes keverékű gumi legfrissebb változatához, amelyek a kopás csökkentése érdekében kissé keményebbek az eredeti verziójuknál."