Vágólapra másolva!
Jenson Button csak remélni tudja, hogy a McLaren nem veszített túl sokat a Red Bullhoz és Ferrarihoz képest. Dobogóra állna a Német Nagydíjon.

A valenciai és silverstone-i hétvége sem sikerült túl jól a McLarennek, a wokingiak már nem nagyon, csak kincstári optimizmusból hisznek benne, hogy idén lehet esélyük a vb-címre. A versenyeken ettől függetlenül a minél jobb szereplés a cél, Jenson Button a jövő heti Német Nagydíjon ismét felállna a dobogóra.

"Veszítettünk a lendületünkből az elmúlt versenyeken, de remélhetőleg nem sokat" - jelentette ki Button. "Noha Silverstone csalódást okozott, összességében jó a tempónk idén. Néha a leggyorsabbak vagyunk, néha nem, ilyen a Forma-1. A Német Nagydíjon szeretnék ismét dobogóra állni."

Martin Whitmarsh csapatfőnök örül a diffúzorkérdés végső lezárásának, mert a silverstone-i tilalom nem tett jót a csapat teljesítményének. "Sok volt a bizonytalanság a diffúzorok körül, de a csapat bizonyította, hogy képes reagálni a kihívásokra. Silverstone-ban dobogós esélyt szalasztottunk el, ez a verseny emlékeztető volt arra, hogy ugyan folyamatosan dolgozunk autónk versenyképesebbé tételén, a riválisaink is ugyanezt teszik."

Forrás: AFP