Vágólapra másolva!
A silverstone-i csapatutasítás-balhé után mindkét fél optimista a közös folytatást illetően, de úgy vélik, nem kell elsietniük a döntést. Webber nem bánta meg, hogy szembeszegült a főnökeivel.

A Red Bullt irányító Christian Horner a Brit Nagydíj után azt ígérte, "elbeszélget" a csapatutasításra fittyet hányó Mark Webberrel, és az ausztrál elárulta, hogy ez azóta meg is történt. "Christian és én elcsevegtünk a történtekről a versenyt követően" - írta a BBC honlapján vezetett rovatában. "Mindketten előadtuk az érveinket, szerintem most már mindkét oldal szempontjait kölcsönösen átlátjuk."

"Gondolom, sokan kíváncsiak rá, hogy az ügy befolyásolni fogja-e a 2012-vel kapcsolatos terveimet, vagyis folytatom-e a Red Bull-lal" - tette hozzá Webber. "Nos, a csapatnak és nekem is bőven van időm, hogy meghozzuk a döntést. Egyelőre arról van szó, hogy együtt maradunk, biztatóak a kilátások. A vasárnap történtek nem állították fejtetőre a világomat."

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a napokban kijelentette ugyan, hogy Webber a csapatnál marad, de Horner is célzott rá, hogy nem kell elkapkodniuk vele a hosszabbítást. "A versenyzők terén nincsenek gondjaink; a bokszutcában már eddig is mindenki kopogtatott az ajtónkon, úgyhogy van időnk bőven..." - mondta a Bildnek.

Horner utólag is helytelennek tartotta, hogy Webber négyszer-ötször is kiadott utasítás ellenére tovább támadta Sebastian Vettelt. "Ezzel Sebastian második helyét is kockáztatta, ahogy a saját harmadik helyét és a csapat 33 pontját is" - vélte. "Megértem, hogy versenyezni akart, de közben feleslegesen kockáztatott meg egy ütközést. Ha a csapat mind az ötszáz tagja csak önmagára gondolna, soha nem érnénk el a céljainkat."

Webber azt állította, elfogadja, hogy a csapat el akarta kerülni az ütközést, mégsem bánta meg, hogy nem engedelmeskedett. "Egy ilyen helyzetben az emberben ellentétes érzések feszülnek egymásnak" - mutatott rá. "Szeretne javítani a pozícióján, függetlenül attól, hogy ki van előtte - akkor pedig különösen, ha egy olyan szintű versenyző, mint Sebastian, akit csak nagyon keményen igyekezve lehet utolérni."

"A pillanat hevében nem törődtem bele, hogy ez sikerült, mégis mögötte kell maradnom. Ha elvettem volna a gázt, és lemaradok tőle három másodpercre, ahogy kérték, sokkal rosszabban aludtam volna a verseny utáni éjszaka. Ugyanakkor tisztában voltam vele, hogy szembeszegültem a csapat kívánságaival."

Webber nem hiszi, hogy a főnökei által kiadott utasítás személyesen ellene irányult. "Ha az ember megpróbál előzni, annak normális esetben mindenki örül a csapatánál. Ők most nyilván nem örültek neki" - mondta. "Nem azért, mert nem akarták, hogy én legyek a második, hanem azért, mert tartottak tőle, hogy összeütközünk. Az számukra rémálom lett volna."