Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke bízik abban, hogy az idei pilótapárossal vághatnak neki a 2012-es szezonnak is.

Ross Brawn szerint Nico Rosberg a legerősebb csapattárs, akivel Michael Schumacher valaha együtt versenyzett. Ha valaki, hát ő tudja, hiszen az idősebb német mind a hét világbajnoki címében tevékeny részes volt a háttérben dolgozva.

"Néha olyan, mintha a fiatal Schumachert látnám magam előtt - mondta Brawn Rosbergről a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva. "Hihetetlen intenzitással végzi a munkáját, nincsenek érzelmi gyengeségei, és hihetetlenül tehetséges."

"Talán kicsit könnyebb lenne Michael helyzete, ha a csapattársa nem lenne ennyire erős. Mindketten sokat tanulhatnak egymástól, mindenki fel van készülve a kihívásra."

A csapatfőnök elárulta, hogy csak a szezon későbbi részében fogja hivatalosan bejelenteni a 2012-es pilótafelállást. Schumacher kinyilvánította maradási szándékát a Brit Nagydíj hétvégéjén, így ő valószínűleg tényleg maradni fog Brawn szerint.

"Hároméves szerződése van a Mercedesszel, nagyon elégedettek vagyunk vele" - tette hozzá Brawn. De ha úgy érzi, hogy már nem akarja tovább csinálni, akkor erről le kell ülnünk beszélni vele. Nem kényszeríthetsz valakit, hogy olyan dolgot csináljon, amit nem szeretne. De bízunk benne, fontos tagja a csapatunknak."

A csapatfőnököt megkérdezték arról is, hogy a Mercedes is azt akarja-e, hogy maradjon Schumacher, amire így válaszolt: "Igen, természetesen. Később, a szezon folyamán össze fogunk ülni."