Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel elfogadja, hogy a Ferrari Silverstone-ban megverte a Red Bullt, a német a bajnokságban egyre növekvő előnye ellenére is további fejlődést vár csapatától.

Fernando Alonso révén a Ferrari megszerezte idei első győzelmét Silverstone-ban, a spanyol ráadásul a futam második felében gyorsabbnak bizonyult a Red Bull versenyzőinél. A bajnokságban továbbra is az osztrák csapat két pilótája áll az élen, Sebastian Vettel előnye pedig még mindig óriási - Mark Webberhez képest 80, Alonso előtt pedig 92 pont -, a német azonban attól tart, ha a csapat nem reagál a Ferrari formajavulására, megszorongathatják őket.

"Nehéz volt ez a verseny, a Ferrari nagyon gyors volt, főleg Fernando. Megvertek minket" - ismerte be Vettel a Red Bull honlapján. A címvédő hozzátette, a vereséget el kell fogadni, és megpróbálnak tanulni az esetből.

Bár Alonso Vettel rosszul sikerült bokszkiállása után került az élre, a győzelmét nem csupán ennek köszönheti, hiszen a futam második szakaszában valóban ő volt a leggyorsabb versenyző a pályán, és el tudott húzni ellenfeleitől. Vettel szerint kulcsfontosságú lehet, hogy a Red Bull tud-e válaszolni a Ferrari fejlődésére.

Forrás: AFP

"Ez egy nagyon fontos időszak a bajnokság szempontjából" - nyilatkozta. "Még mindig jó helyzetben vagyunk, de továbbra is dolgoznunk kell, különben a többiek közelebb kerülnek hozzánk, mint szeretnénk."

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is elismerte, hogy a futam közepétől a Ferrari jobb tempót tudott diktálni. "Ahogy könnyebb lett az autó, és egyre több gumi került a pályára, a Ferrari növelte a tempóját, Fernando nyilvánvalóan nagyon gyors volt" -mondta.

Horner azonban utalást tett arra, hogy szerinte a befújt diffúzorokra vonatkozó, Silverstone-ban bevezetett - és a Német Nagydíjtól valószínűleg feloldásra kerülő - szabálymódosítás is közrejátszott a Ferrari győzelmében.