Vágólapra másolva!
Nico Rosberg reméli, hogy a silverstone-i remek versenytempó után tovább javul a Mercedes, és felzárkózhatnak az élmezőny csapataihoz. 

Miután a Brit Nagydíjon a Mercedes mindkét versenyzője rossz futamkezdés után jött fel pontszerző helyre, Nico Rosberg úgy érzi, a silverstone-i verseny fordulópont lehet a csapat 2011-es idényében.

Rosberg az időmérőn a 9. rajthelyet szerezte meg, a futam első körében, félig vizes pályán azonban többen is elmentek mellette, és visszaesett a 12. pozícióba. Jó versenytempójának, és kétkiállásos taktikájának köszönhetően végül egészen a 6. helyig sikerült feljönnie.

"Nagyon jól rajtoltam, az első köröm azonban nem sikerült túl jól, ezért egy kicsit visszaestem. Ezután viszont remekül alakult számomra a verseny" - mondta Rosberg a videóblogjában. "Elégedett vagyok."

Forrás: AFP

"Úgy gondolom, és remélem, hogy a csapat számára ez a verseny volt a fordulópont, mostantól folyamatosan javulhatunk, és ledolgozhatjuk a hátrányunkat az élmezőnyhöz képest" - tette hozzá a német. "Azt hiszem, jó irányba haladunk."

A csapat jó formáját Michael Schumacher teljesítménye is mutatta, a hétszeres világbajnok egy Kamui Kobajasival történt ütközés, majd az ezért kapott stop&go büntetés után is a két pontot érő 9. helyen ért célba. A verseny után a csapatfőnök, Ross Brawn az aerodinamikai fejlesztések, valamint az új kipufogó szerepét emelte ki, és azzal is elégedett, hogy a lágy gumik nem koptak el olyan korán, mint a korábbi futamokon.

A Brit Nagydíj után a Mercedes feljött a 4. helyre a konstruktőri világbajnokságban, a versenyzők között Rosberg 7., Schumacher pedig 10. a tabellán.