Vágólapra másolva!
Rutineljárásnak számít, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) minden évben kisebb módosításokat kér a pályán. Ezúttal bukótereket aszfaltoztak le.

A Hungaroringen július 24-én, egy héttel az idei Magyar Nagydíj előtt adják át azokat a pályaszakaszokat, amelyeket a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kérésére fel kellett újítani. Ez rutineljárásnak számít - az FIA minden évben kér kisebb változtatásokat a szokásos pályainspekció során -, de idén csak kisebb, igaz, így sem olcsó feladatokat kellett elvégezni: leaszfaltozták a 3-as, 8-as és 9-es kanyarok eddig kavicsos bukóterét.

"A három bukótér és a parkolókhoz vezető külső utak leaszfaltozása több tízmillió forintos költséggel rövidesen elkészül" - idézi egy keddi közlemény Gyulay Zsoltot, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatóját. "Erre az évre ezeket a felújításokat kérte tőlünk az FIA. A futam előtti vasárnap, azaz július 24-én lesz a műszaki átadás, hétfő délutántól ugyanis már folyamatosan érkeznek majd a Forma-1-es csapatok kamionjai."

A Hungaroringen emellett új helikopterleszálló is épült. A nagydíj különféle háttértevékenységeit ellátó cégek személyzete már a napokban a helyszínre érkezik.

"Ők építik fel a VIP-részleget, illetve teszik ki a hirdetőtáblákat a pálya mellett, valamint üzembe helyezik az áramot biztosító generátorokat is" - magyarázta a pályaigazgató, Morvai Károly. "Rajtuk kívül már szintén itt lesznek Bernie Ecclestone cégének, a FOM televíziónak a munkatársai, akik a futam közvetítésének technikai előkészítését végzik el."

Forrás: Hungaroring
Leaszfaltozzák a 3-as kanyar bukóterét