Vágólapra másolva!
A megfelelő áron érdekelné, bár az erre vonatkozó nyilatkozata felfogható akár gúnyolódásnak is.

Miután május elején egy új, a Ferrarihoz közel álló befektetőcsoport, az EXOR és a News Corporation jelentkezett, hogy megvásárolja a Forma-1-et jelenlegi tulajdonosától, a CVC Capital Partnerstől, amely még 2006 márciusában jutott hozzá, Bernie Ecclestone is elismerte, hogy visszavásárolná a sportot.

"Igen, mindenképpen" - mondta az International Herald Tribune-nek. "Azon az áron persze nem, amin a CVC szerintem el szeretné adni, de annyiért, amennyit ők (az EXOR és a News Corporation) kínálnak érte, szívesen. Annak pedig a sokszorosáért, amennyit a Ferrarihoz kötődő cég akart fizetni."

Ez felfogható akár szarkasztikus célzásnak is arra vonatkozóan, hogy az ajánlatban szereplő összeg Ecclestone szerint - aki a 2006-ban lezajlott tulajdonosváltás óta, kisebbségi részvényesként is az F1-es cégcsoport ügyvezető-igazgatója maradt - nevetségesen alacsony. Már csak azért is, mert most hozzátette, hogy az EXOR, amit a Fiat elnök-vezérigazgatója, John Elkann irányít, és a Rupert Murdoch-féle News Corporation májusban tett, nyilvános ígérete ellenére fel sem vette a kapcsolatot a CVC-vel.

"Nekünk is van pár részvényünk, a családi cégünknek és személyesen nekem is, de a vállalat tulajdonosa alapvetően a CVC, és ők nem akarják eladni" - mondta Ecclestone. "Mivel azonban befektetőcsoportról van szó, a megfelelő áron biztosan hajlandóak lennének rá. Ez csak pénzkérdés. Ha tehát valaki tényleg meg akarná vásárolni tőlük, meg kellene keresnie őket, hiszen a részvények az ő tulajdonukban vannak, és meg kellene kérdeznie tőlük: 'Szeretnénk megvenni a céget, eladó? És ha igen, mennyi akartok érte?' Erre azonban soha nem került sor."

Murdochnak korábban már volt 17 százalékos részesedése a Forma-1 akkori anyacégében, a SLEC-ben, mégpedig a 2002-ben csődbement EM.TV-n keresztül.