Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh kijelentette, a McLaren továbbra is a győzelemért harcol, a csapatfőnök amiatt sem aggódik, hogy az elmúlt futamok alapján hátrányba kerültek a Ferrarival szemben.  

Annak ellenére, hogy Sebastian Vettel előnye futamról futamra növekszik a pontversenyben, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh továbbra sem adja fel reményeit a csapat szezonjával kapcsolatban.

"A bajnokság szempontjából nagyon jó helyzetben van, de mi sem fogjuk feladni" - nyilatkozta Whitmarsh az Autosportnak Vettelről, aki mind Lewis Hamiltont, mind pedig Jenson Buttont 95 ponttal előzi meg a világbajnoki tabellán. "A versenyzőink, és a csapat sem adja fel, továbbra is keményen fogunk hajtani. Meglátjuk, hogy fel tudjuk-e venni vele a versenyt, nyerhetünk pár versenyt, és akkor ki tudja, mi történik."

A McLaren a Brit Nagydíj időmérő edzésén nagyobb hátrányba került a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest, mint a 2011-es idény korábbi futamain, Whitmarsh azonban szombaton úgy vélekedett, hogy ez a befújt diffúzorok tiltásával hozható összefüggésbe. Reményt adhat a csapatnak, hogy a tilalmat a jövő hétvégi Német Nagydíj előtt várhatóan feloldják év végéig.

Forrás: AFP

A futamon már jobb teljesítményt nyújtott a csapat: bár Jenson Button egy elrontott bokszkiállás miatt kiesett, Hamilton végig versenyképesnek bizonyult, és ha nem kellett volna spórolnia az üzemanyaggal az utolsó 20 körben, vélhetően a dobogóra is felállhatott volna. Fernando Alonso győzelme ellenére Whitmarsh nem osztja azoknak a véleményét, akik szerint már a Ferrari is egyértelműen lehagyta a McLarent.

"Jó munkát végzetek ezen a hétvégén, de a futam közben gyakran előfordult, hogy mindkét autónk az egyik Ferrari előtt állt" - utalt Whitmarsh Felipe Massára, aki Hamilton mögött, az 5. helyen ért célba.

A csapatfőnök ettől függetlenül úgy gondolja, a Ferrari idei első győzelme "jót tesz a bajnokságnak", különösen azért, mert újabb izgalmas versenyt láthattak a nézők.