Vágólapra másolva!
A Bild című német bulvárlap értesülése szerint a Red Bull silverstone-i bojkottal fenyegetőzött a diffúzorok betiltása miatt. Christian Horner csapatfőnököt Bernie Ecclestone beszélte rá a maradásra.

Alaposan felhúzták magukat a Red Bull vezetői a diffúzorokkal kapcsolatos silverstone-i kavarás miatt. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előbb belement, hogy egyes motorszállítók 10 helyett 50 százalékosra nyissák a pillangószelepet gázelvételnél is, nem sokkal a szombati időmérő előtt azonban visszavonták a kedvezményt.

A Bild című német bulvárlap értesülése szerint a Red Bullnál óriási volt a felháborodás, a csapat azt is kilátásba helyezte, hogy nem indul el a Brit Nagydíjon. Christian Horner csapatfőnök azonnali találkozót kért Jean Todt FIA-elnöktől és Bernie Ecclestone-tól, végül utóbbi győzte meg Hornert arról, hogy maradni kellene.

A csapatfőnök belement, de csak azzal a feltétellel, hogy a hétvége során a csapatok visszatérnek az ügyre. Talán ezzel magyarázható, hogy vasárnapra lenyugodtak a kedélyek és a végsőkig kiváró Ferrari is belement a "sport érdekében", hogy minden folytatódjon a régi rend szerint. "Bár nem értek egyet azzal, ahogy lezajlott, a sport érdekében muszáj volt lépnünk" - nyilatkozta vasárnap a Ferrari-csapatfőnök Stefano Domenicali. "Ez az egész dolog szégyen" - fogalmazott Peter Sauber csapatfőnök, amely a Bild információi fényében kemény színfalak mögötti alkudozásokra utal.