Vágólapra másolva!
Mark Webbert a Brit Nagydíj utolsó köreiben többször is arra kérték, hogy ne támadja Sebastian Vettelt, ő azonban megmakacsolta magát. A Red Bull főnöke szerint szükség volt a csapatutasításra.

Bár a Red Bullnál tavaly - elméletben és gyakorlatban egyaránt - a végsőkig elutasították a csapatutasítások érvényesítését, a délutáni Brit Nagydíj utolsó köreiben arra kérték Mark Webbert, hogy "tartsa a távolságot" csapattársa mögött. Ő azonban nem zavartatta magát, és az utolsó méterekig üldözte Sebastian Vettelt, a leintés után pedig elismerte, hogy nem volt ínyére a kérés.

"Nem tetszik, egyáltalán nem. Természetesen figyelmen kívül hagytam, amit a csapat mondott, mert pozícióért harcoltam. Seb mindent beleadott, ahogy én is. Nem mentem volna neki senkinek" - fogalmazott az ausztrál, hozzátéve: négy-öt alkalommal szóltak rá a rádión. Az őt faggató újságírók kérdésére leszögezte, hogy nem érzi magát második számú versenyzőnek - utalva a tavalyi Brit Nagydíj megnyerése után tett megjegyzésére, miszerint "nem rossz egy másodhegedűstől, mi?"

"Nem igazán. Egyszerűen szeretnék a végsőkig harcolni. Négy-öt körrel a leintés előtt elkezdtem kapni az üzeneteket. Természetesen ők (Vettel csapata) szerették volna megszerezni a pontokat, de nekem is szükségem volt rájuk.."

Christian Horner csapatfőnök úgy nyilatkozott, megérti Webber bosszúságát, de a döntésre szükség volt. "Nem akartuk két körrel a leintés előtt a védőkorlátnak csapódva látni a versenyzőinket, pedig ez lett volna a vége. Mark nem esett ki a világbajnoki küzdelemből, azt azonban nem kockáztathattuk meg, hogy pontokat veszítsünk. Ezt neki is meg kell értenie, mert csapatjátékos" - szögezte le. Hozzátette, hogy Vettel korábban KERS-problémákkal küzdött.