Vágólapra másolva!
Sebastian Vettelt meglepetésként érte, hogy elrontott kerékcseréje után képtelen volt megelőzni Lewis Hamiltont, bár szerinte nemcsak ezért maradt le az első helyről.

Sebastian Vettel a Brit Nagydíj rajtjánál nem sok esélyt hagyott a pole-ból induló csapattársának, majd szokásához híven azonnal kényelmes előnyre tett szert, végül azonban nem sikerült bezsebelnie idei hetedik győzelmét.

A második kiállásánál ugyanis gond akadt a bal hátsó kerék rögzítésével, így Fernando Alonso és Lewis Hamilton is elment mellette, véleménye szerint azonban nem ezen az egy mozzanaton úszott el az első helye.

"Egy kicsit kivártunk, és nem taktikáztunk annyira agresszívan, így veszítettünk az előnyünkből, aztán ott volt az a kerékcsere is, szóval elkövettünk néhány apró hibát itt-ott. De hát nem lehet mindig jó döntéseket hozni, és el kell fogadnunk, hogy a Ferrari tisztességes küzdelemben megvert minket" - mondta.

A címvédő versenyét az tette végérvényesen tönkre, hogy saját maga legnagyobb meglepetésére nem sikerült átverekednie magát Hamilton McLarenjén. "Az elején nem tudtam megelőzni őt, és ez idővel egyre nehezebbé vált. Elfogytak mögötte az első gumijaim, annyira közel voltam, de mégsem tudtam támadni őt."

Bár a verseny utolsó etapjában már szabaddá vált előtte a pálya, ekkor már nem volt esélye a felzárkózásra, főleg, mivel a RB7 nem bánt kesztyűs kézzel a Pirelli abroncsaival - ezt mutatja, hogy Webber is hasonló problémákkal küszködött.

"Az etapok elején mindig erősnek éreztem magam, a végén azonban nem igazán - a gumik Sebnek és nekem is gondot okoztak a futam végén" - mondta az ausztrál, aki az utolsó körökben a csapat kifejezett kérését figyelmen kívül hagyva üldözte Vettelt.

A versenyzőket egyébként nem lepte meg az elmúlt hétvégéken folyamatosan javuló formát mutató Ferrari tempója, Vettel szerint az olaszok egyre komolyabb fenyegetést jelentenek rájuk. "Nemcsak erről a versenyről van szó, szerintem az elmúlt futamokon látható egy bizonyos trend. Vasárnaponként nagyon erősnek tűnnek, és az autójuk is javult, így keményen kell dolgoznunk és küzdenünk, hogy minél hamarabb fordítsunk a helyzeten" - mondta.

A Red Bullt irányító Christian Horner az elszalasztott győzelem ellenére is elégedett volt a hétvége mérlegével. "A csapat szempontjából nagyon erős napot tudhatunk a hátunk mögött: 33 pontot szereztünk, és a versenyzőink az első két helyen állnak a világbajnoki pontversenyben" - mutatott rá.